Skip to content
Politică

UPDATE S-a aflat când am putea avea referendum pentru familie

reporterul.ro

UPDATE 12:43

Referendumul pentru modificarea Constituției privind redefinirea familiei ar urma să aibă loc pe data de 10 iunie, conform unei propuneri a deputatului PSD Florin Iordache. Acesta a spus că este posibil ca românii să fie chemați pentru a-și exprima opiniile cu privire la acest subiect în perioada 10-17 iunie, conform Digi24.ro.

Acest referendum este susținut de Coaliția pentru Familie, care ar fi strâns peste 3 milioane de semnături în acest sens, intenția fiind aceea de a preciza foarte clar în Constituție că o familie este formată dintre un bărbat și o femeie.

Iordache anunța că în privința acestui subiect, totul depinde de legea referendumului. Astăzi, Curtea Constituțională a României a respins sesizarea privind proiectul de modificare a Legii referendumului.

USR anunța pe 4 aprilie că, împreună cu PMP și PNL, va sesiza din nou CCR în ceea ce privește neconstituționalitatea Legii pentru modificarea și completarea Legii 3/2000 ce vizează organizarea și desfășurarea referendumului, mai adaugă sursa citată.

Cei din Uniunea Salvați România consideră că PSD manipulează opinia publică și se folosește de această inițiativă pentru modificarea Constituției pentru a adopta un proiect de lege prin care să fie reduse prerogativele președintelui României.

———————–

Deputatul PSD,Florin Iordache, a propus în Parlament data de 10 iunie pentru desfășurare referendumului privind redefinirea familiei, informează postul de televiziune Digi24.

Revenim cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *