Skip to content
Politică

S-a aflat: Ce i-a cerut Dragnea lui Tudorel Toader ca să nu-l schimbe SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea

S-a aflat ce i-a cerut liderul PSD, Liviu Dragnea, actualului ministru al Justiției, Tudorel Toader, pentru a nu-l schimba din funcție.

Concret: potrivit unor surse citate de Adevărul, ministrul Justiţiei trebuie să îndeplinească trei mari condiţii puse de Dragnea pentru a rămâne în Guvern: ordonanţa de urgenţă pe amnistie şi graţiere; sesizarea CCR pe subiectul protocoalelor secrete; emiterea un punct de vedere pe Ordonanţa 6, adoptată de Guvernul Cioloş, care a reglementat relaţia procurori-SRI.

Surse din conducerea PSD susţin că Tudorel Toader va fi remaniat în cazul în care nu acceptă cerinţele impuse de Dragnea. „Cum să întreb eu «Mă remaniaţi, nu mă remaniaţi?». Adică realmente, ca om, nu ca ministru, e incomod. Tu ca ministru ai o obligaţie, o demnitate, eşti obligat să ţi-o îndeplineşti până în momentul în care cei care te-au învestit te revocă“, a răspuns Toader, fiind întrebat dacă a discutat cu Dragnea despre remaniere. Totuşi, ministrul Justiţiei îl are aliat pe Călin Popescu Tăriceanu. Nici liderul ALDE nu este de acord cu o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, ci insistă pentru o lege, soluţie pe care Dragnea o consideră inutilă.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *