PSnews

Ultima Oră

S-a aflat cine este în spatele atacului cibernetic de luna trecută!

playtech.com

În urma atacului cibernetic de luna trecută, oficialii britanici din domeniul securității au început o anchetă menită să afle cine este în spatele  acestui atac. Informațiile care au fost transmise de autorități sunt în concordanță cu cele ale altor instituții de pe plan mondial.

Amintim că la jumătatea lunii mai a luat amploare un atac informatic, numit WannaCry și care a afectat milioane de utilizatori Windows, dar și guverne, instituții importante sau bănci. NHS, sistemul de sănătate britanic fiind unul dintre cele mai afectate.

Citiți și: Necazuri peste necazuri: un nou atac cibernetic

Acum, se pare că a fost descoperită naționalitatea celor care au distrus atâtea informații.  Gruparea nord-coreeană cunoscută sub numele Lazarus, ar fi vizat și compania Sony Pictures, în 2014, într-un moment în care casa de filme se pregătea să lanseze pelicula ”The Interview”, o satiră despre conducerea de la Phenian, relatează Agerpres.ro citând surse BBC. Cu toate astea însă, nu se știe încă implicarea liderul Kim Jong Un este implicat în comandarea atacului.

Este de menționat că și agenția americană de securitate NSA a condus o anchetă care a legat atacul de tip ransomware cu Coreea de Nord.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi