Skip to content
Politică

S-a aflat: cine sunt judecatorii de la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel vizați în dosarele de corupție

Ofițerii și procurorii anticorupție au descins azi la Curtea de Apel și la Judecătoria Chișinău, având mandate de reținere pe numele a cinci judecatori vizați în dosare de corupție. Potrivit surselor Deschide.MD este vorba despre magistrații Ludmila Ouș, Galina Moscalciuc, Liubovi Brânza de la Curtea de Apel și Svetlana Tizu cu Victoria Hadârcă de la Judecătoria Chișinău.

Liubovi Bânză – este soția decanului de la Facultate de Drept, reținut și el acum două săptămâni înr-un dosar de corupție. Liubovi Brînza face dreptate la Curtea de Apel Chișinău din 2015, anterior fiind magistrată la Judecătoria Chișinău. Judecătoarea Brînza făcut parte din completul de judecată condus de Oxana Robu care a suspendat pedeapsa cu închisoarea pe numele lui Igor Gamrețki, recunoscut vinovat de trucarea licitației publice pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

La 18 decembrie 2017, după 24 de ședințe de judecată, un complet de judecători condus de Liubovi Brânza a menținut pedeapsa cu 18 ani de închisoare pe numele controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, în dosarul în care a fost învinuit că ar fi obţinut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *