Skip to content
Puterea Știrilor

S-a aflat de ce a picat platforma IMM Invest. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Cei vinovați trebuie să răspundă!

psnews.ro

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a explicat motivele care au dus la căderea platformei IMM Invest, cel mai așteptat program pentru sprijinul antreprenorilor, în luna aprilie, imediat după lansare. „La ora 10 dimineața, 380.000 de calculatoare erau deschise, din care 132.000 au aplicat în același timp”, a precizat acesta.

Nancu a exclus ipoteza unei „răzbunări politice”, precizând însă că „rapoartele au arătat că a existat ceva și cei vinovați trebuie să răspundă”. „Sunt rapoarte clare ale instituțiilor statului, care au aflat cauza”, a adăugat directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

„Au fost accesări multe, așa cum am spus și la momentul respectiv. La ora 10 dimineața, 380.000 de calculatoare erau deschise, din care 132.000 au aplicat în același timp. Eu vă dau un exemplu: pentru a completa acea declarație de înregistrare vă ia 15 minute.

Eu nu cred că avea cum ca 132.000 de cereri să intre în aceeași secundă. Sunt rapoarte clare ale instituțiilor statului, care au aflat cauza. Nu s-a pus problema de inamici politici și nu cred că acest program merită o abordare de genul acesta. Însă, rapoartele au arătat că a existat ceva și cei vinovați trebuie să răspundă. Acum nu mai avem probleme cu site-ul”, a declarat Dumitru Nancu, director al FNGCIMM.

Amintim că site-ul IMM Invest a căzut pe 17 aprilie, imediat de la lansare. Ministrul Florin Cîţu a spus, la acel moment, că platforma a fost atacată. „Imminvest.ro este live. Peste 2500 de cereri în prima ora.

Avem un singur RISC MAJOR- Ciolacu, vâslașul lui Dragnea la propriu, vrea să oprească acest program ori prin votul din Parlament ori prin moțiune. Este un program destinat susținerii capitalului și al economiei private. Ciolacu și PSD urăsc tot ce înseamnă economie privată și vor face tot ce le stă în putință să distrugă acest program.

Nu ne oprim aici. Urmează și alte măsuri pentru TOȚI românii”, a scris Florin Cîțu la acea vreme.

STS a preluat site-ul IMM Invest. Platforma a fost securizată

Imediat după acest incident, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a preluat site-ul IMM Invest pentru dezvoltare, administrare şi găzduire. Arhitectura informatică a portalului a fost reproiectată, optimizată, securizată şi consolidată ca un număr mare de utilizatori să poată accesa, anunţa STS.

„În baza analizei realizate împreună cu reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, portalul IMM INVEST a fost preluat pentru dezvoltare, administrare și găzduire de către Serviciul de Telecomunicații Speciale. Arhitectura informatică a portalului a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori. Totodată, specialiștii STS desfășoară permanent activități de prevenire a incidentelor de securitate”, a fost anunțul STS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *