Skip to content
Politică

S-a aflat suma câștigătoare de la extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale. Vezi dacă ești printre norocoși

" "

Duminică, 27 decembrie, a avut loc o nouă extragere a bonurilor fiscale emise în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2015.

Astfel, la extragerea ocazională a Loteriei Bonurilor Fiscale din 27 decembrie au ieşit din urne numerele 12 reprezentând ziua, 10 – luna (octombrie) şi 766 reprezentând valoarea bonurilor câştigătoare – între 766 şi 766,99 lei. Așadar, câştigătoare bonurile cu valori cuprinse între 766 şi 766,99 lei emise în data de 12 octombrie.

" "
" "

Extragerea a fost una ocazională, organizată cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, aşa cum prima extragere a fost tot ocazională – în a doua zi de Paşte, la 13 aprilie. Fondul de premiere pentru această extragere este de un milion de lei, din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Mai exact, după centralizarea bonurilor câştigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare. Rezultatele extragerii sunt postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (mfinante.ro), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (anaf.ro) şi al Loteriei Române (loto.ro) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Depunerea cererilor de revendicare a premiului, de către deţinătorii de bonuri câştigătoare, se realizează începând de luni (prima zi după efectuarea extragerii) timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, data de 27 ianuarie reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului.

Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal şi se poate descărca de pe site-ul mfinante.ro. Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul“, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători. În cazul realizării celei de a doua etape de selecţie, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Numărul respectiv va fi primul câştigător şi, totodată, va reprezenta baza de referinţă la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător. În cazul de faţă, acest pas va fi echivalent cu 12, adică ziua extrasă duminică drept câştigătoare. Loteria Bonurilor Fiscale continuă în 2016, prima extragere urmând să aibă loc la 17 ianuarie, cu bonurile emise în luna decembrie, amintește adevarul.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *