Skip to content
Politică

S-a cam fâsâit dosarul de ȘANTAJ al lui Mircea Băsescu. Pedepse mai mici pentru clanul Bercea

informatiazilei.ro

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti a luat, joi, o decizie definitivă în procesul în care mai mulţi membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Mircea Băsescu, scrie News.ro. Pronunţarea în acest dosar a fost amânată până acum de două ori.

Astfel, Izaura Anghel, fata lui Bercea Mondial, a primit pedeapsă cu suspendare, după ce iniţial fusese condamnată la 4 ani şi 5 luni de închisoare cu executare, la fel ca şi mama ei.

Florin Anghel a primit 9 ani de închisoare, după ce iniţial fusese condamnat la 12 ani.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, iniţial, în 23 ianuarie, că va da pronunţarea în dosarul şantajării lui Mircea Băsescu pe 9 februarie. Magistraţii au amânat atunci pronunţarea pentru 23 februarie, dată la care a fost anunţată o nouă amânare, pentru 9 martie.

Dosarul în care membrii familiei lui Sandu Anghel sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu a fost strămutat, în 28 aprilie 2016, de la Curtea de Apel Constanţa la Curtea de Apel Bucureşti, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, scrie romaniatv.net.

Fănica Anghel, soţia lui Sandu Anghel, copiii acesteia, Izaura Constantin (fostă Anghel), Florin Anghel şi Grinică Ion Anghel, precum şi Marius Constantin, soţul Izaurei, au depus, în 8 aprilie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de strămutare a dosarului care se afla pe rolul Curţii de Apel Constanţa.

Magistraţii instanţei supreme au hotărât să admită această cerere, astfel că dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti.

În toamna anului 2015, Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel la pedepse cu închisoare.

Astfel, Florin Anghel a primit cea mai mare pedepsă, de şapte ani şi opt luni de închisoare, la care instanţa a adăugat şi o pedeapsă mai veche, de cinci ani şi trei luni de detenţie, astfel că acesta are de executat 12 ani şi 11 luni de închisoare.

Izaura Anghel a primit o pedepsă de patru ani şi cinci luni de închisoare, soţul ei, Marius Constantin, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, iar Fănica Anghel a fost condamnată la trei ani şi nouă luni de închisoare. Grinică Ion Anghel a primit o măsură neprivativă de libertate, pe o durată de şase luni.

Cei cinci sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Mircea Băsescu, ameninţându-l că vor face dezvăluiri compromiţătoare în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa, în cazul în care nu le va da 280.000 de euro.

Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de membrii familiei Anghel, cât şi de procurorii DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *