Skip to content
Bacău Știri locale

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Bacău. Când se va trece la construcția efectivă

zdbc.ro

Asocierea de firme Spedition UMB și Tehnostrade lucrează de o lună la proiectarea șoselei de centură a municipiului Bacău. Ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a fost dat de CNAIR pe 23 ianuarie 2019, iar firmele lui Dorin Umbrărescu au la dispoziție 6 luni ca să o finalizeze.

Surse apropiate constructorului au precizat pentru Ziarul de Bacău faptul că lucrările la centura Bacăului au început, deocamdată pe planșeta proiectanților. Cele două bretele vor avea în total 30,8 km, din care 16,269 km trebuie reproiectați la profil de autostradă. Tronsonul va face parte din autostrada A7, Ploiești – Pașcani.

Proiectul ar putea fi terminat chiar mai repede decât termenul de 6 luni prevăzut în contract, după care trebuie aprobat de un organism al CNAIR. Se speră în emiterea ordinului de începere a lucrărilor de construire în timp util, pentru a se fructifica perioada de vară. Construirea șoselei de centură va începe cu podurile și podețele, conform zdbc.ro.

Momentan, pe lângă proiectare, constructorul face organizarea de șantier pentru centura Bacăului pe un teren din zona Izvoare.

Centura Bacăului va avea trei sectoare:

– Sectorul 1: legătura rutieră DN 2 (sudul Bacăului) cu DN 2 (nordul Bacăului), în lungime de 20,180 km, sector ce se suprapune cu viitoarea Autostradă A7 Moldova, între km 2 + 413 și km 18 + 682;

– Sectorul 2: legătura rutieră de la nord de Bacău, între DN 15 și DN 2, în lungime de 3,160 km;

– Sectorul 3: legătura rutieră de la sud de Bacău, între DN 2 și DN 11, în lungime de 7,360 km.

Șoseaua de centură a municipiului Bacău are termen de construire de 24 de luni, după finalizarea proiectării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *