Skip to content
Sport

S-a dat startul stagiunii Sala UnderGrant. OCC vă invită la piesa „Bastien și Bastienne”

radioromaniacultural.ro

Opera Comică pentru Copii anunță marți printr-un comunicat, deschiderea stagiunii în Sala UnderGrant care debutează cu premiera operei „Bastien și Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart.

Spectacolul va avea loc pe 16 și 17 septembrie , începând cu orele 18:30, respectiv 10:00 și este organizat de o echipă tânără și creativă printre care: dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță-Mândră și scenografele Bianca și Sabina Veșteman.

Povestea transmisă de piesa „Bastien și Bastienne” se desfășoară într-un peisaj pastoral din opera lui Mozart care se transformă într-o sală de lectură, unde cele două personaje principale sunt colegi de școală. Povestea lor de dragoste, care trebuie să treacă peste obstacolul unui vrăjitor dintr-o lume fantastică. Subiectul acestui spectacol este inspirat de o parodie la interludiul „Ghicitorul satului”, lucrare a filosofului Jean Jaques Rousseau.

Scenografele Bianca și Sabina Veștemanau, în concordanță cu viziunea regizorală a Irinei Crăiță-Mândră, un spațiu de poveste, armonizat cu efecte vizuale.

Eu și Bianca, după ce am vizitat spațiul sălii UnderGrant, ne-am propus ca pentru această scenografie să construim un decor care să creeze iluzia unui spațiu impunător. Spațiul de joc în care va avea loc iubirea tinerească, naivă dintre Bastien și Bastienne pornește de la imaginea unei săli de lectură din școala la care cei doi sunt elevi. În momentul declanșării magiei, ne-am dorit să vedem spațiul real într-o altă formulă, deformat, extins, multiplicat, prin urmare spațiul acesta principal devine un spațiu al oglinzilor”, a spus Sabina Veșteman.

Pe lângă „Bastien și Bastienne”, spectatorii vor putea viziona la Sala UnderGrant și celelalte două producții câștigătoare ale concursului pentru tinerii creatori. Primul este spectacolul original cu marionete „Onix și Barton”, realizat de Ana Crăciun Lambru și Ioana Denisa Petre, a cărui premieră va avea loc pe 2 și 3 decembrie. În aprilie 2018 se va juca, în premieră, piesa de teatru „Aventurile rățoiului Adalbert” realizată de Alina Manole, Amalia Olaru și Hermina Stănciulescu.

Mai mult, stagiunea UnderGrant 2017-2018 va pune în scenă și alte spectacole: spectacolele de balet „Mirandolina” și „Fata babei și Fata moșului”, ambele creații ale coregrafului Mihai Babușka, și piesa de teatru „Caragiale pentru copii” semnată de regizoarea Gabriela Dumitru. Pe scena Sălii UnderGrant copiii se vor putea întâlni și cu poveștile deja consacrate din stagiunea trecută: musicalurile „Punguța cu doi bani”, „Ivan Turbincă” și Harap din „Trilogia Creangă 180”, baletul „Eliza, micuța florăreasă” și spectacolul de pantomimă „Lunatici”.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 dereprezentații, dintre care 16 premiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *