Skip to content
Politică

S-a decis: când va fi dezbătută și votată moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea simplă a PSD intitulată „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece” să fie dezbătută într-un plen lunea viitoare şi votată într-un alt plen, miercuri.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat, ulterior deciziei Biroului permanent, că a fost încălcat Regulamentul Camerei cu privire la dezbaterea şi votului moţiunii, termenul regulamentar fiind de 6 zile şi nu 9 zile, aşa cum a fost decis.

" "
" "

„Aşa după cum bine PSD a depus moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Potrivit articolului 33 din Regulamentul Camerei, ar fi trebuit ca în termen de 6 zile sau ar trebui ca în 6 zile această moţiune să fie dezbătută şi votată. Văzând că nu se întâmplă nimic şi că se tergiversează, în dimineaţa aceasta patru colegi, membri ai PSD şi membri ai Biroului permanent au cerut convocarea Biroului permanent pentru a stabili un calendar foarte scurt pentru dezbaterea şi votul moţiunii împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Astăzi, Biroul permanent, abuziv, a încălcat regulamentul. Preşedintele Camerei Deputaţilor, USR, UDMR şi minorităţile au făcut scut în jurul lui Vlad Voiculescu. Aceşti războinici din PNL s-au desumflat cu toţii. Nu am mai văzut pe niciunul supărat pe Vlad Voiculescu în această perioadă”, a explicat Simonis, marţi la Parlament.

Social-democratul a mai spus că PNL nu are puterea să se opună şantajului USR-PLUS asupra Guvernului.

„Practic PNL cedează iniţiativa la guvernare şi nu are puterea să se opună şantajului pe care USR-PLUS şi Dacian Cioloş îl fac asupra Guvernului. În acelaşi timp, Ludovic Orban face un joc dublu, un joc cinic în care îl lasă în offside pe Florin Cîţu în continuare. Îi convine această tergiversare şi această încălcare a Regulamentului, pentru că practic moţiunea va fi dezbătută în a noua zi, nu aşa cum spune Regulamentul, în cel mult 6 zile. Îi convine lăsarea în offside a lui Florin Cîţu. Îl umileşte pe Florin Cîţu în continuare. Arată lipsa de decizie şi de putere politică a premierului, lipsa de anvergură politică, lipsa de bărbăţie politică. Tot acest joc cinic şi mizerabil se întâmplă pe fondul unor tragedii care se întâmplă în România, iar acest joc politicianist între Orban, Barrna, Cioloş şi cine o mai fi se întâmplă pe spatele românilor care mor, aţi văzut chiar ieri s-a întâmplat o nouă tragedie în România”, a completat Simonis.

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu în sesiunea parlamentară, prima fiind respinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *