Skip to content
Politică

S-a decis: cine este candidatul PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene

psnews.ro

S-a decis cine este candidatul la funcția de președinte al Comisiei Europene. Astfel, potrivit unui mesaj postat pe pagina europarlamentarului Siegfried Mureșan, Manfred Weber este candidatul PPE la funcția de lider al Comisiei Europene.

”Am decis: Manfred Weber este candidatul PPE și viitorul președinte al Comisiei Europene. Mult succes!”, a scris Siegried Mureșan.

Partidul Popularilor Europeni l-a ales, joi, pe bavarezul Manfred Weber (46) drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene, așa numitul spitzencandidat sau cap de listă la alegerile europarlamentare din mai 2019. Weber a fost susținut atât de delegația PNL la Congresul PPE desfășurat miercuri și joi la Helsinki, cât și de UDMR, ambele partide fiind membre ale grupului popularilor europeni.

Weber a fost ales cu 492 de voturi , în timp ce contracandidatul său, Alex Stubb a obținut 127.

Unul din punctele atinse de Weber în discursul său de candidat a fost problema imigrației ilegale, dintr-o perspectivă care îl apropie mai mult de lideri ca premierul Viktor Orban sau de cancelarul austriac Sebastian Kurz. ”Imigrația ilegală trebuie oprită. Europa mea este o Europă care nu face nici un compromis în ce privește controlul la frontiere”, a declarat Weber de la tribuna congresului, la care participă și Viktor Orban. Și premierul Ungariei a vorbit în discursul său despre imigrația ilegală ca fiind un pericol la adresa Uniunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *