Skip to content
Politică

S-a decis cine îi va lua locul lui Costel Alexe la șefia PNL Iași. Schimbare cu miză majoră în PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

În ședința de luni a Biroului Executiv al PNL s-a votat ca deputatul Alexandru Muraru să preia funcția de președinte al PNL Iași, după ce Costel Alexe s-a autosuspendat din această funcție, au precizat surse politice pentru PS News.

Alexandru Muraru, deputat de Iași și prim-vicepreședinte al filialei Iași a PNL, este și reprezentantul special al guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei.

Mutarea de luni este una importantă pentru echilibrul de forțe din PNL, mai ales în contextul în care organizația de Iași este una dintre cele mai numeroase la congresul liberalilor.

Alexe ar fi primit mită în valoare de 103.000 lei

Costel Alexe a anunțat că se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași, după ce a fost inculpat de DNA în dosarul în care este acuzat de mită. Procurorii au dispus în cazul lui măsura controlului judiciar.

„Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași”, a comunicat Alexe.

El spunea că a susținut lupta împotriva corupției, că a promovat integritatea în activitatea politică și că își va demonstra nevinovăția în justiție.

„Până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. (…) Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal. (…) Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean (…). Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință„, a transmis Costel Alexe.

Costel Alexe este cercetat de procurorii DNA pentru că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi primit mită 22 de tone de tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare de 103.000 lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *