Începe sezonul gripei. S-a depistat primul caz. Cât de grav este

Sursa foto: freepik
Sursa foto: Freepik

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, dr. Beatrice Mahler, a precizat că la unitatea medicală pe care o conduce sunt internaţi pacienţi cu Covid-19, dar care au şi alte afecţiuni respiratorii.

Niciun astfel de pacient nu este internat la terapie intensivă. Mahler a anunţat şi că a fost depistat primul caz de gripă sezonieră.

„La noi au necesitat internare în ultimele săptămâni persoane care au fost depistate şi cu infecţie Covid, doar persoane cu afecţiuni respiratorii care au venit pentru că boala lor de bază s-a decompensat, au necesitat o spitalizare mai lungă pentru acest lucru”, a declarat Beatrice Mahler la  Medika TV, luni seară, potrivit News.ro.

Beatrice Mahler a subliniat că nu sunt pacienţi internaţi cu Covid la terapie intensivă.

„Nu am mai avut pacienţi care să necesite terapie intensivă. Sigur, nu exclud această posibilitate, dar vă spun ce se întâmplă la Marius Nasta. Este sezonul în care a apărut infecţia Covid, începe să apară gripa. E normal să înceapă să circule aceste virusuri pentru că ele au o ciclitate. Aşa cum o să vedem în primăvară infecţia respiratorie. Sunt infecţii respiratorii care sunt mai periculoase pentru persoanele care sunt imunosupresate, care au o imunosupresie indusă de boală de regulă, dar nu întotdeauna. De foarte multe ori un ritm de viaţă inadecvat, stresul, stresul care nu e tratat, nu este conştientizat şi intervenţiile chirurgicale pot să aducă o predispoziţie pentru a lua astfel de infecţii respiratorii care să nu treacă uşor şi să necesite spitalizare”, a declarat Mahler.

Întrebată dacă au apărut cazuri de gripă sezonieră, Mahler a explicat că a fost diagnosticat primul caz.

„Un caz de gripă. Abia a fost depistat, secvenţierea se face în altă parte. Nu este un caz grav. Este internat pentru tratament”, a spus Beatrice Mahler.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: