Skip to content
Economic

CCIR: Deschiderea oficială a Târgului de Turism – ediția de primăvară 2019

CCIR Business Center

În data de 21 februarie, la Romexpo a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 41 ediție a Târgului de Turism 2019. La eveniment au luat parte președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, dar și ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif.

În deschiderea târgului, Mihai Daraban a subliniat rolul CCIR și al Romexpo în dezvoltarea și promovarea acestui sector de activitate.

„Sprijinim promovarea turismului prin toate mijloacele de care dispunem. Noile pavilioane aduc facilități care sunt apreciate în egală măsură atât de expozanți cât și de vizitatori.

„Ediția de anul acesta a Târgului de Turism vorbește de la sine, prin cifre, despre efervescența acestui important domeniu de activitate, respectiv 329 de expozanți, față de 291 la ediția precedentă, pe o suprafață de 15.440 mp. Din totalul de 329 de expozanți, 71 sunt străini, prima ediția din acest an a Târgului de Turism atingând astfel un grad de internaționalizare de 22%”, a adăugat președintele CCIR.

De altfel, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a declarat că în 2018 a crescut numărul de vizite al turiștilor în România, cu un procent de aproape 6,6%, ceea ce a dus o creștere economică a României, în valoare de ”120 milioane de euro mai mult decât în 2017.”

„În anul 2018, raportat la anul precedent, a fost înregistrată o creștere a numărului de turiști de aproape de 6,6%, iar turiștii străini au lăsat în România cu 120 milioane de euro mai mult decât în 2017. Iată, avem creșteri care sunt mari, dar care nu ne satisfac, pentru că știm, România are un potențial de dezvoltare turistică mult, mult mai mare. (…) Anul acesta am reușit să avem un buget de investiții cu 600% mai mare, iar acest aspect este extrem de important pentru că pe lângă promovare, Ministerul Turismului trebuie să și încurajeze și să subvenționeze investițiile pe care autoritățile publice locale le realizează” a afirmat Bogdan Gheorghe Trif.

Târgul de Turism al României reunește 330 de mari companii iar gradul de internaționalizare anul acesta este de 22%. 15 țări își prezintă zonele și obiectivele turistice: Bulgaria, Chile, Congo, Croația, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania și Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *