Skip to content
Politică

S-a fâsâit dosarul unui baron PSD: condamnare cu suspendare după 6 luni de arest

nineoclock.ro

S-a fâsâit dosarul unui baron local al Partidului Social Democrat (PSD), instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție (DNA): politicianul a primit o condamnare cu suspendare, deși a stat 6 luni în arest preventiv (aprilie – octombrie 2014).

Este vorba despre fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu. El a fost condamnat miercuri de către Curtea de Apel Bucureşti (CAB) la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru folosire de informații secrete, relatează Mediafax. Decizia de miercuri a CAB nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Duicu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 12 litera b) din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Mai exact, fostul şef al CJ Mehedinţi a fost găsit vinovat pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Pe de altă parte, Adrian Duicu a fost achitat pentru acuzații mult mai grele formulate de către DNA împotriva lui – respectiv trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite şi dare de mită.

CAB a mai hotărât ca Duicu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe durata a 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Orşova.

Adrian Duicu a fost arestat preventiv şi la domiciliu în acest dosar timp de aproximativ un an, între 3 aprilie 2014 şi 1 aprilie 2015, iar această perioadă îi va fi scăzută din pedeapsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *