Discuțiile din grupurile profesorilor, după rezultate foarte slabe de la simularea pentru Evaluarea Națională, arată că școala românească e scăpată de sub control, iar de la simularea pentru Bacalaureat se așteaptă același tip de rezultate.
Mulți dau vina pe transformările pe care le-a suferit programul de școală, prin schimbarea calendarului anului școlar. Deși trecerea către varianta actuală, cu mai multe vacanțe, s-a făcut treptat, de la an la an, prin adoptarea unor măsuri, până la introducerea lor în noua lege a învățământului preuniversitar, acum sunt deja mulți profesori care ar vrea revenirea la forma inițială a școlii, cu cele trei vacanțe „clasice” și fără alte perioade de pauză. Cei care susțin această nevoie de revenire spun că din cauza pauzelor lungi și dese nu se mai pot concentra elevii pentru procesul de învățare, iar asta ar fi explicația notelor foarte mici de la simulări și examene.
Cadrele didactice au ajuns să se plângă de structura anului școlar cu cele 7 vacanțe – incluzând și săptămânile de educație nonformală, precum „școala altfel” sau „săptămâna verde”, la care s-a adăugat de doi ani, „săptămâna de schi”, la cererea asociațiilor din turism. Nimeni nu a făcut o evaluare clară a rezultatelor acestor schimbări din programul de învățământ, din ultimii ani, pentru a se vedea dacă anul școlar modular este o variantă mai bună pentru îmbunătățirea procesului de învățare, însă a ajuns să se legifereze noua variantă.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News