Skip to content
Politică

S-a hotărât! Soarta lui Omar Hayssam, decisă de magistrați

ziuaconstanta.ro

Omar Hayssam, condamnat de Curtea de Apel București la 24 ani și 4 luni de închisoare în dosarul „Manhattan”, rămâne în arest.

Tribunalul din Dâmbovița a respins ca neîntemeiată cererea lui Hayssam de efectuare a unei noi expertize medico-legală și a amânat cererea de întrerupere a executării pedepsei până pe data de 15 mai, conform Adevărul.ro.

Sirianul a cerut întreruperea pedepsei pentru a putea avea parte de îngrijire stomatologică de specialitate în afara închisorii.  Amânarea termenului de pronunțare până pe 15 mai îi oferă lui Hayssam posibilitatea de a mai depune la dosar documente necesare.

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 597 alin. 5 rap. la art. 181 alin. 1 C.proc.pen. respinge ca neîntemeiată cererea formulată de către petentul Omar Hayssam, prin apărător, având ca obiect efectuarea unei noi expertize medico-legale de către INML Mina Minovici, la care petentul să aibă posibilitatea de a beneficia de serviciile şi cunoştinţele unui expert parte. Admite cererea formulată de procurorul de şedinţă şi dispune avizarea din punct de vedere ştiinţific, a raportului de expertiză nr. A5/12445/2017, de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici. Pune în vedere petentului, prin apărător, ca cel mai târziu la termenul din 15.05.2018 să depună la dosar, în scris, aspectele care consideră necesar să fie comunicate, pentru a fi analizate de Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici, privind modalitatea de întocmire şi concluziile raportului de expertiză nr. A5/12445/2017. Cu drept de contestaţie, odată cu hotărârea care se va pronunţa”, susține Tribunalul Dâmboviţa.

Omar Hayssam a fost condamnat în mai multe dosare, printre care cel legat de răpirea jurnaliștilor români în Irak, pentru care a primit 20 ani de închisoare, în dosarul „Volvo Truck” a primit 16 ani de închisoare,  în dosarul „Foresta Nehoiu” a primit 3 ani de închisoare, iar pentru trecerea frauduloasă a frontierei a fost condamnat la 2 ani de închisoare, mai adaugă sursa citată.

Hayssam a fugit din România în 2006, însă a fost adus înapoi în 2013 pentru a-și putea ispăși pedeapsa cu închisoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *