Skip to content
Societate

S-a identificat cauza accidentului feroviar de la Feteşti: Mecanicul locomotivei era beat

Două trenuri marfare s-au ciocnit la Feteşti, iar accidentul s-a produs din cauza faptului că unul dintre mecnici era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Vreau să transmit un semnal foarte clar către aceşti operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu siguraţa pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcţional, ancheta o să spună de ce. Din primele informaţii, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înţeles, da, a adormit, înţeleg că era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Există controale şi inspecţii care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare şofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testaţi toţi mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio ţară din lume”, a declarat Drulă.

Circulaţia este oprită, iar celelalte trenuri trebuie să circule pe rute ocolitoare. Două marfare s-au ciocnit la Feteşti. Circulaţia este oprită, iar celelalte trenuri trebuie să circule pe rute ocolitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *