S-a încheiat procesul lui Hunter Biden. Preşedintele SUA a declarat public că nu-și va grația fiul, dacă va fi vinovat

Sursă foto: X

În Statele Unite s-a încheiat procesul lui Hunter Biden și se așteaptă un verdict din partea juriului. Fiul președintelui american a fost inculpat pentru infracțiuni minore vizând dreptul de port-armă – dar întregul caz are o uriașă încărcătură politică și este văzut de public, presă și politicieni prin prisma alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Joe Biden a declarat public că nu-și va grația fiul, dacă acesta va fi găsit vinovat.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a fost inculpat pentru că atunci când și-a cumpărat un pistol, în 2018, a mințit în declarația pe proprie răspundere pentru folosirea narcoticelor.

În mod normal, este o infracțiune minoră, care atrage după sine o pedeapsă de 1-2 ani, adesea cu suspendare.

Este însă primul proces penal al fiului unui președinte. Hunter Biden nu a fost chemat să depună mărturie – dar în trecut el a trebuit să compară în fața Congresului pentru legăturile sale suspecte cu diverși politicieni și firme din Ucraina.

Hunter Biden: De șase ani, am fost ținta mașinăriei de atac a lui Trump care striga „unde-i Hunter?” Ei, iată răspunsul meu, aici sunt. Aș vrea să fiu cât se poate de explicit: tatăl meu nu a fost implicat în afacerile mele. Nici ca avocat practicant, nici ca membru Burisma nici în parteneriatul meu cu un om de afaceri chinez, nici în investițiile mele acasă sau în străinătate.

Republicanii consideră pe de-o parte că Hunter Biden a fost favorizat de justiție, pe de alta că a făcut trafic de influență – și susțin că afacerile dubioase ale fiului au fost făcute nu doar cu complicitatea, dar cu deplina implicare a actualului președinte Joe Biden, pe care îl acuză de corupție.

James Comer, congresman republican: Investigațiile noastre au produs suficiente dovezi care sugerează că președintele Biden a știut despre, a luat parte la și a beneficiat de afacerile familiei sale, prin numele Biden.

Procuratura federală este însă de altă părere și susține că de fapt nu există asemenea dovezi concludente.

În actualul climat tensionat însă, cu fostul președinte Trump tocmai găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare pentru fraudă contabilă, republicanii vor revanșă. De aceea, procesul pentru această infracțiune minoră, de posesie ilegală de arme dar de către fiul actualului președinte, are o miză simbolică mult mai importantă, în contextul alegerilor prezidențiale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: