COMUNICAT S-a încheiat proiectul „Podurile Prutului”

Agenția de Presă Rnews SRL anunță încheierea proiectului „Podurile Prutului: povestiri de succes despre apropierea localităților din Republica Moldova și România”, finanțat de  Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Călătoria de o parte și de alta a râului care a despărțit și reunit de-a lungul istoriei cele două maluri, s-a încheiat.

Aceasta a presupus mii de kilometri parcurși de echipa de producție, sute de ore de vizionare a imaginilor de arhivă, zeci de ore de montaj, nenumărate ore de discuții telefonice și interviuri față în față.

Cele cinci episoade ale seriei spun povestea podurilor de pe Prut, relatând câteva dintre evenimentele istorice la care au asistat acestea, fie că vorbim despre Marea Unire, ruperea Basarabiei de România, Podul de Flori și nu numai.

Toate acestea sunt însă pretextul pentru a țese în jurul lor poveștile oamenilor care au fost martorii momentelor cheie, dar și ale localităților de pe ambele maluri ale Prutului.

Ceea ce aduc în plus cele cinci materiale documentare este pendularea între trecut și prezent, între momente relevante ale istoriei comune și proiecte recente în domeniul economic, cultural, social.

Schimburi de experiență, construcția de noi poduri sau reabilitarea celor vechi, aducerea apei potabile, renovarea unor case memoriale, școli și licee, dotări ale unor instituții sau promovarea unor mărci locale – sunt doar câteva dintre sutele de proiecte comune dintre localități înfrățite, puse în evidență de echipa de producție în cadrul seriei.

Proiectul „Podurile Prutului: povestiri de succes despre apropierea localităților din Republica Moldova și România” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). Valoarea proiectului este de 240.000 lei.

Persoană de contact: Marinela Angheluș

Email: contact@psnews.ro; telefon: 0736.361.600

PP COMUNICAT 31.10 INCHEIERE PROIECT

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL