Skip to content
Societate

S-a închis și Marocul. Românii blocați în țara nord-africană cer ajutor. Răspunsul MAE

Twitter

Autoritățile marocane au decis, de la miezul nopții, să suspende pentru o perioadă de două săptămâni zborurile comerciale de pasageri către și dinspre Regatul Maroc, anunță Ambasada României în respectiva țară. Situația este dificilă pentru românii care au rămas blocați acolo.

Ministerul de Externe a comunicat pentru Digi24 că se ocupă de situația românilor blocați în Maroc.

Ambasada din Rabat are în atentie 22 de persoane din Marakkesh al căror zbor Ryanair a fost anulat și care au opțiunea să zboare de la Rabat. Potrivit sursei citate, sunt curse și locuri disponibile atât la Ryanair, cât și la alte companii.

Măsura a fost luată din cauza noii variante Omicron.

Decizia a intrat în vigoare la ora 23.59, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a ambasadei. Măsura este valabilă până la 13 decembrie 2021, la ora 23:59.

Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite.

Situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune.

Rugăm cetățenii români care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail ([email protected]) sau să ne transmită coordonatele (tel, e-mail) la care pot fi contactați„, a anunțat Ambasada României în Maroc.

La anunțul de pe Facebook al ambasadei, mai mulți români au cerut ajutor să se găsească o soluție pentru ca ei să se poată întoarce în țară.

Mai multe familii sau grupuri au spus că sunt acolo în vacanță și că zborurile le-au fost anulate.

Putem ajunge oriunde în Maroc (pe orice aeroport) dacă se organizează un zbor. Zborul nostru care ar fi trebuit să fie pe 5 decembrie a fost anulat și nu avem nicio opțiune de a pleca. Am contactat compania aeriană. Deși pretind că operează câteva zboruri în continuare, le anulează pe măsură ce se apropie data zborului. Vă rog să ne ajutați să ajungem în țară pentru că am rămas fără opțiuni„, este unul dintre mesaje.

Pe grupul Izolați în Maroc, deschis special pentru această situație, românii povestesc experiențele prin care trec și caută soluții împreună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *