Skip to content
Societate

S-a interzis lăsarea câinilor singuri în mașină în zilele cu caniculă. Cât de mari sunt amenzile

Inquam Photos / Octav Ganea

Pășunatul și muncile agricole cu animale sunt strict interzise în perioadele caniculare, între orele 11.00 și 19.00. Fermierii care nu se conformează riscă sancțiuni. E interzis, de asemenea, să ne lasăm câinii în mașină în timp ce suntem la supermarket sau în mall. Amenzile pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei.

Această perioadă caniculară este suportă greu de animale, tocmai din aceste motive trebuiesc protejate. Se interzice transportul de animale între 11 și 19, de altfel se interzice mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora, la pășun, în acest interval orar. Se va asigura apă în cantități suficiente”, a spus Dan Zeicu, director adjunct al DSVSA Satu Mare.

El a adăugat că animalele trebuie ținute în dăposturi corespunzătoare, ca grajdurile și umbrarele.

Zeicu adaugă că e periculos și să lăsăm câinii în mașină când mergem la cumpărăruri.

Aproape în fiecare an avem cazuri de căței lăsăți închiși în mașini, în parcările supermarketurilor sau mall-urilor. Proprietarii trebuie să știe că acest lucru este total interzis și poate cauza decesul animalului. Trebuie să ne imaginăm un cățel, un animal închis într-o mașină, dacă afară sunt 38 de grade, imaginați-vă că în acea mașină vor fi peste 48, până la 50 de grade”, a explicat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *