Skip to content
" "
Politică

S-a lăsat cu jandarmi și îmbrânceli la mitingurile pro- și anti-homosexuali din Cluj (VIDEO)

oradestiri.ro

S-a lăsat cu jandarmi și îmbrânceli sâmbătă, la mitingurile din Cluj-Napoca în favoarea și împotriva homosexualilor.

Orașul de pe Someș a fost gazda a două manifestări contrare: „Cluj Pride” (un marş al comunităţii LGBT, la care au participat circa 500 de persoane) și un miting în favoarea familiei tradiționale (cu câteva zeci de participanți). O tânără ce a strigat ceva către manifestanții anti-gay a fost săltată de un grup de 8-10 jandarmi, după minute bune de scandal în plin centrul orașului, transmite Evenimentul Zilei.

" "
" "

Organizatorul paradei LGBT, Lucian Dunăreanu, a declarat că a organizat mașul din nevoia de vizibilitate. Manifestanţii au purtat pancarte cu mesaje precum „Tradiţia noastră este iubirea”, „De ce diferenţele dintre noi trebuie să nască ostilitate şi conflict?”, „Vrem doar să ne lăsaţi să iubim şi să trăim în pace în România”, „Te deranjează dacă vreau să-i las partenerului meu averea?”. Participanții au purtat și tricouri cu mesajul „spunedrept”. Printre participanţii la marş s-au numărat deputatul USR Adrian Dohotaru şi fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs.

La un mitingul organizaţiei Noua Dreaptă, de susţinere a familiei tradiţionale, organizat în Piaţa Avram Iancu, au fost câteva zeci de oameni.  Participanţii au purtat bannere cu mesaje precum „Pentru familia tradiţională”, „Clujul nu este Sodoma”, „Marşul Normalităţii pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”.

La un moment dat, o tânără despre care se presupune că a participat la marşul homosexualilor a apărut în Piaţa Avram Iancu, unde se desfășura parada Noii Drepte. Fata purta un tricou alb cu mesajul „spunedrept” și a întrerupt discursurile celor care vorbeau la marşul Noii Drepte, încercând să replice la acuzațiile aduse și să spună că manifestația LGBT nu a fost unul obscen.  Organizatorii mitingului Noii Drepte le-au cerut jandarmilor s-o îndepărteze pe provocatoare, iar de aici a început scandalul între tânără, jandarmi, manifestanți și trecători.

 

Posted by Laurențiu Dincă on 1 Iulie 2017

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *