S-a reluat circulaţia pe Transfăgărăşan în zona în care au fost căderi de pietre

Transfagarasan
Sursa foto: klook.com

Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost reluată pe un singur fir, vineri dimineaţă, în zona în care în urmă cu o zi s-au produs căderi de pietre pe carosabil.

Circulaţia rutieră a fost reluată alternativ, pe un sens, pe DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul kilometric 56+700 de metri (loc. Arefu, jud. Argeş) – 116+800 de metri (Bâlea, jud. Sibiu). Reamintim că în cursul zilei de ieri, ploile abundente au determinat căderi masive de pietre şi copaci pe carosabil, fiind în continuare lucrări de curăţare a suprafeţei de rulare în localitatea Arefu, judeţul Argeş„, a anunţat Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, anunţase joi seara închiderea temporară a circulaţiei.

„Circulaţia va fi închisă pe Transfăgărăşan, din acest moment şi până mâine dimineaţă, la ora 9,00! Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 02,00, în această noapte”, a precizat Radu Perianu, potrivit Agerpres.

Aproximativ 100 de autovehicule au fost blocate joi, în urma căderilor de pietre, pe DN 7C – Transfăgărăşan.

A fost şi o persoană rănită uşor. Este vorba despre o femeie de cetăţenie poloneză, care a primit îngrijiri de la echipajul SMURD şi a ales să îşi continue drumul fără a merge la spital, a informat prefectul.

”Fac un apel la informarea pe toate căile, inclusiv de către cabanieri, că circulaţia este închisă, pentru siguranţa celor care s-ar putea aventura în zonă”, a transmis prefectul.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: