Skip to content
Politică

S-a rupt lanțul de iubire. Andrei Caramitru îl atacă dur pe Barna: Incredibilă ieșirea lui. Bezna minții!

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, nu a ratat ocazia să îl taxeze dur pe fostul șef, după acesta l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis pe tema Ținutului Secuiesc.

Caramitru susține că, în loc de schimbare de direcție spre esență, „USR a ajuns doar în lupte fratricide și poziții publice greșite”.

„Incredibilă ieșirea lui Barna de azi. Îl compară pe Iohannis cu Vadim Tudor. Bezna minții. Sincer – mă bucur că am scris niște propuneri clare de reformă în USR după dezastrul de la prezidențiale, că nu am mai trecut pe acolo de atunci și că nu am mai avut vreo discuție cu Dan (pentru că în loc de schimbare de direcție spre esență USR au ajuns doar în lupte fratricide și poziții publice greșite). Mă bucur că mi-am înaintat demisia de acolo deja acum ceva timp (cu clauza că mă reîntorc doar dacă lucrurile revin pe un făgaș pozitiv)”, a scris Andrei Caramitru, miercuri seară, pe pagina de Facebook.

Păcat de USR/PLUS că sunt așa de mulți oameni ok acolo. Nu îi înțeleg cum tolerează inepțiile unora. Păcat. Mare păcat. Poate – poate – reușesc totuși să se trezească.

E important pentru modernizarea țării asta. Dați-le naibii de liste de candidați și de lupte de culise. Reveniți la ce erați! USR era speranța țării ăsteia acum un an. Se poate. Un pic de curaj ce naiba! Eu oricum îi votez, dar e nevoie de mult mult mai mult”, a adăugat acesta.

Amintim că președintele USR, Dan Barna, a apreciat că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis faţă de proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc este „regretabil” și a comparat afirmaţiile preşedintelui cu cele ale lui Corneliu Vadim Tudor sau ale lui Traian Băsescu, pe temă naţionalistă.

Facem precizarea că marea majoritate a senatorilor a respins, miercuri, proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc. Cu excepția UDMR, toate partidele parlamentare au votat împotriva inițiativei legislative. Au fost 126 de voturi „împotrivă” si 9 voturi „pentru”.

Votul din Senat a venit după vestea care avea să inflameze marți seara întreg spațiul public când Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul.

DETALII AICI: S-a pus cruce pe proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc. Vot decisiv în Senatul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *