Skip to content
Politică

EXCLUSIV S-a speriat de DNA? Cine e „jupânul” politic despre care nu mai știm nimic

Unul dintre cei mai importanți lideri din politica românească pare să fi dispărut din prim-planul politicii. Nu știm motivul care ar fi determinat acest gest, dar ne putem întreba dacă teama de DNA a jucat vreun rol în decizia de a face un pas înapoi, având în vedere că în spațiul public au apărut numeroase informații potrivit cărora cel la care ne referim ar fi fost denunțat de diverși inculpați în dosare care au zguduit scena politică.

Este vorba despre co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, cel care pare că a cam uitat de România, de electoratul liberalilor și mai ales de subiectul privind preluarea guvernării. Blaga este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai puternici politicieni din România şi a reuşit, ca şef de campanie, să îl pună pe Traian Băsescu de două ori pe scaunul de la Cotroceni. Nici la ultimele alegeri prezidenţiale nu s-a lăsat mai prejos şi, sub conducerea lui, Klaus Iohannis a câştigat alegerile din noiembrie anul trecut. De asemenea, Blaga a realizat ceea ce toată lumea credea că este imposibil: să rebrenduiască fantoma lui Băsescu din PDL în noul PNL, ajungând chiar să îi conducă pe liberali.

Din momentul în care PNL a câştigat alegerile, Blaga a promis românilor că vor prelua guvernarea cât mai repede. După nenumărate încercări de schimbare a majorităţii în Senat, unde Blaga trebuia să ocupe scaunul lui Tăriceanu, şi cu un program de guvernare mai mult criticat decât lăudat, Blaga pare să se fi retras din prima linie a politicii și parcă nu mai e interesat nici de preluarea guvernării de către PNL. Acesta pare să o fi lăsat de una singură pe Alina Gorghiu în războiul purtat cu Victor Ponta și PSD în vederea schimbării actualului Executiv.

De aproximativ o lună de zile Blaga uită de România. Cu excepția unei scurte precizări făcute în urmă cu două săptămâni despre o discuție avută cu unul dintre liderii partidului condamnat la închisoare, senatorul liberal Gigi Chiru, Blaga a ieșit din spațiul public.

După această scurtă apariție publică, co-președintele liberal s-a făcut nevăzut, fapt ce se poate observa cu ochiul liber. Acesta nu a mai răspuns la telefon și nici nu a mai fost prezent în emisiuni sau conferințe de presă.

Dacă după ce senatorii l-au salvat pe ex-liberalul Varujan Vosganian, Vasile Blaga a fost cel care a ieşit și a reacționat primul în public, însă în urma ultimelor evenimente controversate generate de acțiunile procurorilor anticorupție, amintim cazul Vâlcov și Șova, moment în care politicienii au luat părți și și-au strigat convingerile, liderul liberal a tăcut. Este important de amintit faptul că la Șova erau nevoie de șase voturi pentru ca cererea procurorilor anticorupție să fie încuviințată, însă 10 senatori ai PNL au lipsit, iar Blaga este într-un continuu silenzio stampa. Motivul acestei dispariții subite nu-l știm încă, ci doar îl bănuim.

Se apropie DNA de Blaga?

Numele liderului PNL a fost menționat, în mai multe rânduri, în denunțurile formulate de omul de afaceri Dorin Cocoș și fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, privind banii din șpagă ajunși la PDL și în campaniile electorale.

Interesant ar fi faptul că, potrivit unor surse judiciare citate de România TV, fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov ar fi făcut două denunțuri, în care ar apărea numele fostului președinte al PDL Vasile Blaga. Ce le-ar fi povestit Vâlcov procurorilor? Fostul ministru ar fi recunoscut că a luat două milioane de euro de la reprezentanții Technologica Radion și ai altor firme, pe care i-ar fi dat mai departe către PDL, partid din care făcea parte la momentul respectiv.

Deși procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat, în urmă cu puțin timp, că „nu este începută urmărirea penală față de persoana despre care m-ați întrebat” (n.r. – Vasile Blaga), ne-am putea gândi că denunțurile făcute pe numele liberalului i-ar fi tăiat aripile lui Blaga.

Întrebarea firească este de ce un personaj de calibrul lui Vasile Blaga, care știm bine că nu s-a dat niciodată în lături de la războaie politice, a decis, acum, să stea pe bară și să o lase pe Alina Gorghiu să transmită singură mesajele liberalilor și, mai ales, să ducă un război aprig cu Ponta și PSD.

2 comentarii la “EXCLUSIV S-a speriat de DNA? Cine e „jupânul” politic despre care nu mai știm nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *