Skip to content
Sport

S-a stabilit echipa României de Fed Cup: Am avut neşansă

Federaţia Română de Tenis a anunţat miercuri că Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Camelia Begu, Ana Bogdan şi Monica Niculescu vor face parte din echipa României pentru întâlnirea cu Cehia, din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.

„Am avut puţină neşansă la tragerea la sorţi, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase şi mai titrate naţiuni din Fed Cup în ultimul deceniu, şi, în plus, Kvitova şi Pliskova sunt în mare formă în acest început de an, cu două turnee câştigate şi semifinală şi finală la Australian Open. Apoi, din punct de vedere al clasamentelor, vorbim despre o echipă care are în componenţă jucătoarea nr. 2 şi nr. 5 în lume, la simplu, şi nr. 1 şi nr. 2 mondial, la dublu. Asta spune tot despre valoarea echipei Cehiei. Poate că plecăm cu şansa a doua, cum se spune, dar suntem conştienţi că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare din partea, pentru că sunt favorite şi pentru că joacă acasă. Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite şi sănătoase, şi la fel şi pe Simona, despre care ştim că poate să învingă la orice oră pe oricine, pe orice suprafaţă, este clar că avem o şansă bună”, a declarat Florin Segărceanu, căpitanul echipei României.

Antrenorul României, Alina Tecşor, consideră că întâlnirea cu Cehia este o ocazie pentru echipa sa să-şi demonstreze valoarea: „Confruntările cu echipe campioane sunt mereu palpitante şi încărcate de emoţii, iar Fed Cup este o competiţie în care orice este posibil atunci când crezi cu adevărat în echipa ta. România are acum o echipă puternică, hotărâtă şi determinată să joace cel mai bun tenis la Ostrava. Indiferent de componenţa echipei Cehiei, întâlnirea va fi dificilă, dar eu cred cu tărie în valoarea fetelor noastre”.

Partida din primul tur al Grupei Mondiale este programată în 9-10 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *