Skip to content
Politică

S-a stabilit: Moțiunea de cenzură va fi depusă vineri

observatorulph.ro

Liderii PNL, USR și PMP au decis să depună vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă la Parlament.

Luni va avea loc citirea, iar joi, dezbaterea și votul. Moțiunea a strâns 163 de semnături.

„Guvernul Dragnea Dăncilă poate să cadă, poată fi înlocuit. Totul este o chestiune de voință politică. Partidele de Opoziție au demonstrat că au tenacitate, consecvență, oameni profesioniști, au voință politică și de mâine poate fi pus pe masa României un program de guvernare, astfel încât fiecare român să simtă că guvernul decide și gestionează pentru ei și nu pentru un grup restrâns de infractori și oameni fără discernămnt”, a declarat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, potrivit Mediafax, citat de hotnews.ro

„Această moțiune de cenzură este o moțiune așteptată și necesară pentru societatea din România și pentru situația actuală în care se află țara noastră. (…) Sunt elemente care dau încredere și cumva speranță pentru rezultatul acestei moțiuni. În egală măsură, această moțiune de cenzură trebuie dezbătută și trebuie să avem spațiu de dezbatere în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD și din această perspectivă vom înregistra moțiunea vineri pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moțiunii și apoi undeva joi să fie votul moțiunii”, a declarat și președintele USR, Dan Barna.

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat că guvernul Dăncilă trebuie demis pentru că nu a alocat niciun leu în proiectul de buget pe 2019 pentru Autostrada Pitești Sibiu, București – Brașov sau Iași Târgu Mureș.

A trebuit să dăm în Parlament o lege prin care să obligăm guvernul să răspundă unor priorități naționale pe proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș pentru a conecta Moldova la Europa printr-o autostradă„, a precizat Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *