Skip to content
Politică

S-a testat o armă tactică de înaltă tehnologie: Kim Jong Un a fost supervizorul testului

rfi.ro

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat testul unei noi arme tactice de înaltă tehnologie, a anunţat vineri agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, în contextul în care negocieri cu privire la o ”denuclearizare” a peninsulei par să se afle într-un punct mort, relatează AFP.

”Kim Jong Un a supervizat testul unei noi arme tactice ultramoderne la Academia Naţională de Şţiinţe a Apărării”, a anunţat agenţia oficială de presă. KCNA a precizat că testul a fost încununat de succes, dar nu a precizat natura armei testate.

Această armă, care a fost dezvoltată într-o perioadă îndelungată ”contribuie la construirea unei apărări invulnerabile a ţării noastre şi la consolidarea puterii de luptă a armatei poporului nostru”, scrie agenţia, citată de News.ro.

Potrivit KCNA, Kim însuşi şi-a exprimat ”marea satisfacţie” şi a declarat că testul constituie ”o cotitură decisivă în consolidarea puterii de luptă a forţelor noastre armate”.

Preşedintele american Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie, într-un summit istoric, în Singapore, care a condus la acord vag cu privire la o ”denuclearizare” a peninsulei coreene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *