Skip to content
Politică

S-a tranșat lupta pentru filiala PNL Buzău. Cine este noul președinte al organizației municipale

Inquam Photos/Octav Ganea

S-a tranșat lupta pentru filiala PNL Buzău: Vlad Pufu este câștigătorul scrutinului desfășurat duminică, 27 iunie, pentru președinția filialei municipale. Conform primelor numărători, Pufu, care a condus organizația și până acum cu titlul de interimar, a obținut 110 voturi în timp ce contracandidatul său, Gabriel Laurențiu Banu, a fost ales doar de 24 de liberali, potrivit sansanews.ro.

PNL a mai câștigat un om de valoare, a spus la finalul scrutinului, liderul liberal, Gabriel Avrămescu:

PNL Buzău mai câștigă un om de valoare în echipă! Senatorul Vlad Pufu a primit votul de încredere al colegilor organizației municipale pentru funcția de președinte. Felicitări, Vlad! Organizația municipală a PNL BUZĂU are nevoie exact de un astfel de lider, un om care a demonstrat foarte multe în afara perimetrului politic și care, va aduce, cu siguranță, plus valoare, în interiorul organizației municipale a PNL Buzău. Felicitări noii echipe liberale de la municipiu! Îi știu bine pe fiecare dintre oamenii care s-au alăturat lui Vlad Pufu în campanie și care de astăzi ocupă un loc în Biroul Permanent Municipal al PNL Buzău. Le cunosc ambiția, le cunosc speranțele și sunt sigur că vor continua să reclădească PNL Buzău, iar în următorii ani, vor veni, în fața buzoienilor, cu viitorul primar al municipiului și cu o echipă de consilieri locali pregătită să dezvoltăm Buzăul împreună!”

”A fost o zi foarte frumoasă pentru Partidul Național Liberal, am dat exemplu buzoienilor că suntem un partid cât se poate de democratic, în care există dezbatere”, a declarat Vlad Pufu, la scurt timp după ce a aflat că a fost ales lider al filialei municipale a PNL Buzău.

După scrutinul de la municipiu, urmează alegerile pentru președinția organizației județene a PNL Buzău. Alegerile vor avea loc pe 3 iulie, în cursă înscriindu-se 6 candidați.

Amintim că la începutul anului acesta PNL Buzău a fost una dintre primele organizații județene care și-au declarat sprijinul pentru Ludovic Orban după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia. Ținând cont că în actuala bătălie din interiorul PNL, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău și-au declarat deja sprijinul pentru premierul Florin Cîțu, ne-am aștepta ca PNL Buzău să îl susțină în continuare pe Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea Partidului Național Liberal, așa cum l-au sprijinit și în ianuarie 2021.

Prin urmare, indiferent de deznodământul luptei din filiala PNL Buzău, aceasta ar putea fi în continuare un bastion pentru Ludovic Orban în contextul confruntării sale cu premierul Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *