Skip to content
Politică

S-ar putea redeschide fabrica de biciclete Pegas

Fosta fabrică Pegas din Zărneşti s-ar putea redeschide în 3 ani. Tânărul care a relansat pe piaţă brandul de biciclete vrea să deschidă o nouă unitate de producţie pe piaţa locală. De trei ani şi jumătate, bicicleta Pegas se bucură de o creşteră puternică a vânzărilor.

Noile biciclete Pegas, practic modelele reinventate ale pegasului clasic vechi de aproape 40 de ani, ar putea fi fabricate chiar la Zărneşti, chiar la fosta unitate de productie.

„Am fost acolo şi există disponibilitate. Acolo ar fi şi încărcătură emoţională ar fi si niste oameni cu mai multa pregătire. Mi se pare că românii au nevoie de un brand care să le ofere lor acea bucăţică de identitate naţională, sentiment de apartenenţă”, a declarat Andrei Botesu, proprietar brandul Pegas.

O investiţie care va costa aproximativ 5 milioane de euro. Pentru asta este nevoie să crească şi vânzările. Anul trecut sub brandul Pegas s-au vândut 3.000 de unităţi, iar pentru anul acesta sunt bugetate 10.000.

Acum bicicletele Pegas sunt proiectate şi parţial asamblate local. Proiectarea şi prototipurile se realizează în atelierul Pegas, pe când cadrele se produc în Taiwan, butucii în Japonia şi Cehia, în Italia jantele, iar în Germania alte componente. Asamblarea se face în România. Preţul pentru o bicicletă porneşte de la 600 lei şi poate ajunge la 2.000 lei, potrivit romaniatv.net.

1 comentariu la “S-ar putea redeschide fabrica de biciclete Pegas

  1. eu sper sa dispareti dracului si sa lasati marca Pegas sa apartina titularului de drept. adica statul si intreaga Romanie. V-ati vazut voi smecheri si veniti cu povesti despre „povestea pegas”. Nu va apartine. Nu meritati acest brand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *