Skip to content
Economic Politică Sport Știri

S-au aprobat banii pentru linia de tren Gara de Nord – Aeroportul Otopeni

Mult-discutata linie de tren anunţată de consilierul premierului, Gică Popescu, între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, care ar urma să deservească pentru transportul suporterilor în timpul EURO 2020 pare să prindă contur.

Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru dublarea liniei de cale ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti şi a alocat suma de 82 de milioane de lei pentru această investiţie, după cum a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al executivului.

A fost aprobată hotărârea privind dublarea liniei de cale ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti. Practic au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii. Valoarea totală a investiţiei este de 82 de milioane de lei şi finanţarea se va face de la bugetul de stat. Măsurile de îmbunătăţire a liniei de 7,9 km sunt următoarele: se construieşte punctul de oprire Otopeni, se interconectează aeroportul cu reţeaua de cale ferată Gara de Nord, se asigură conexiunea cu transportul urban, metrou, tramvai, va avea loc o creştere a capacităţii de trenuri de la 40 la 171 de perechi pe zi, cu o viteză maximă de circulaţie de 100 km/h şi se reduce impactul negativ asupra mediului„, a declarat  Barbu.

România va găzdui în 2020 patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal, care urmează să se dipute pe Arena Naţională din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *