Skip to content
Sport

S-au găsit primele urme ale avionului în care se afla Emiliano Sala. Căutările vor continua pe fundul mării

Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat, miercuri, că resturi de la un avion, probabil de la aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala, au fost găsite pe o plajă din Franţa. Vor avea loc căutări pe fundul mării, pe o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

“Luni dimineaţă, Biroul de Anchete şi Analize (BEA), autoritatea franceză de investigaţii cu privire la siguranţă, ne-a anunţat că o parte a unei perne de scaun a fost găsită pe o plajă din apropiere de Surtainville, pe peninsula Cotentin. A doua pernă a fost găsită în aceeaşi zonă, mai târziu, în aceeaşi zi. După o examinare preliminară s-a ajuns la concluzia că probabil pernele sunt de la avionul dispărut”, a precizat AAIB.

Autorităţile britanice au precizat că au stabilit, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate. Căutările vor fi făcute de un vas specializat în astfel de operaţiuni. Se estimează că aceste căutări vor începe la sfârşitul săptămânii şi vor dura cel mult trei zile, conform News.ro.

“Suntem conştienţi că în zonă sunt în curs şi căutări din surse private şi ţinem legătura cu toţi cei implicaţi, pentru a maximiza şansele localizării resturilor avionului”, se menţionează în comunicatul AAIB.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *