Skip to content
Politică

S-au împărțit sinecurile ASF. Leonardo Badea președinte, Wlassopol prim-vice

politica-broastei.ro

PSD decs în privința noului ocupant al postului de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, fiincția fiindu-i oferită deputatului PSD de Dâmbovița, Leonardo Badea.

Fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, Ovidiu Wlassopol, în prezent consilier al unui dintree vicepreședinți va ocupa poziția de prim-vicepreședinte în noua structură de la vârful ASF.

Deciziile au fost luate ieri de comisiile reunite de buget finanțe, Badea obținând o majoritate clară de voturi pentru instalarea sa în funcției, în vreme ce Wlassopol a cumulat 35 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 6 „abţineri”, scrie adevarul.ro.

Leonardo Badea este la al doilea mandat de parlamentar şi este preşedintele Comisiei de Buget a Camerei Deputaţilor. Mandatul său  la conducerea ASF va avea o durata de aproximativ un an. Badea este și profesor la Universitatea din Târgovişte şi are experienţă în mediul financiar doar la nivel teoretic, ţinând cursuri în domeniul pieţei de capital.

De cealaltă parte, Ovidiu Wlassopol este fost jurnalist şi fostul soţ al ministrului demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. El ocupă în prezent funcţia de consilier al lui Mircea Ursache, membru în boardul ASF.

„Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piaţă foarte importantă, de fapt mai multe pieţe reglementate de către această autoritate, şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această Autoritate şi să încercăm să creştem gradul de protecţie al consumatorului de produse şi de servicii financiare”, a precizat Badea la audieri.

Badea și Wlassopol vor avea astfel primul, respectiv al treilea salariu la nivel public din țară, fostul președinte ASF Mișu Negrițoiu beneficiind de un venit brut de 67.568 de lei. El a fost urmat îndeaproape de patru vicepreşedinţi ai ASF, printre care şi fostul vicepreşedinte Cornel Coca Constantinescu, cu venituri brute cuprinse între 57.500 şi 62.568 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *