S-au încheiat lucrările de mentenanţă la Reactorul 2 de la Cernavodă şi a fost sincronizat la Sistemul Energetic

foto: facebook Nuclearelectrica
Sursa foto: Nuclearelectrica

Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat vineri că lucrările de mentenanţă la reactorul 2 de la Cernavodă s-au finalizat, iar reactorul 2 a fost sincronizat la Sistemul Energetic Naţional. Lucrările au loc o dată la doi ani, pentru fiecare reactor, după ce anul trecut şi reactorul 1 a fost oprit pentru mentenanţă.

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă au fost finalizate, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizandu-se in data de 15 iunie 2023”, anunţă compania.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 7 mai 2023, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate, scrie news.ro.

În perioada opririi planificate s-au efectuat activităţi din următoarele programe:

– Programul de mentenanţă preventivă;

– Programul de mentenanţă corectivă;

– Programul de inspecţii;

– Programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate;

– Programul de implementare modificări de proiect.

”Lucrările s-au executat în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, precizează compania.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut un profit net de 2,72 miliarde lei, în creştere cu 163,4% faţă de 2021 (de la 1,03 miliarde lei), iar producţia a scăzut cu 1,7%, la 10.200 GWh (de la 10.377 GWh).

Veniturile din exploatare au urcat cu 102,8% în 2022, la 6,49 miliarde lei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% cu energie nucleară în totalul producţiei de energie, la nivel naţional.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL