S-au „specializat” în camătă și trafic de persoane. Acum îi „calcă” poliția

politia_bani
Sursă foto: Poliția Română

Procurorii DIICOT şi poliţiştii fac percheziţii în trei judeţe la o grupare formată dintr-un bărbat şi cei şase fii, specializată în camătă, şantaj şi trafic de persoane. Membrii acestei grupări sunt acuzaţi, printre altele, că au transportat în străinătate 27 de persoane, pe care le-au obligat să cerşească sau să se prostitueze, iar între acestea se aflau şi mai multe persoane minore, printre care şi o fată care avea 12 ani când a fost recrutată. În acest caz, anchetatorii colaborează cu autorităţile din Germania şi Austria.

Reprezentanţii DIICOT au transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii şi poliţişti fac nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa, Giurgiu şi Argeş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori şi proxenetism.
„S-a reţinut că, în cursul anului 2019, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş s-a constituit un grup infracţional organizat pe baza unor relaţii de familie,  (tatăl în calitate  de lider şi cei şase fii) la care au aderat ulterior şi alte persoane,  care a acţionat în mod coordonat până în cursul lunii septembrie 2023 în scopul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi trafic de persoane. Din cercetările efectuate a rezultat că membrii grupului infracţional au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizaţi în condiţiile legii, împrumuturi mai multor zeci de persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 10% şi 50 %, iar pentru recuperarea datoriilor şi încasarea dobânzilor impuse, au recurs la ameninţări, intimidări şi chiar la acte de  violenţă fizică”, se arată în comunicat.
Anchetatorii au precizat că în scopul creării unei aparente surse legale de venituri, membrii grupului administrează o sală de jocuri de noroc şi un magazin mixt “recrutând victimele din rândul celor care au viciul practicării jocurilor de noroc”.
Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: