Skip to content
Politică

S-a decis! Ce se întâmplă cu emisiunea lui Moise Guran de la TVR

Emisiunile realizate de Moise Guran, Sorin Avram, Cornel Nistorescu si Dragos Patraru la TVR – „Biziday”, „Vorbeste liber”, „Foc incrucisat”, respectiv „Starea natiei” – vor ramane in grila TVR, potrivit Televiziunii publice. Anuntul vine in urma unei intalniri a Grupului de lucru pentru stabilirea programelor TVR din aceasta toamna, intalnire ce a avut loc vineri. Din cauza tensiunilor dintre presedintele-director general Stelian Tanase si majoritatea membrilor Consiliului de Administratie al TVR, in ultimele zile au aparut temeri ca emisiunile respective, unele abia lansate, ar putea fi scoase din grila. Joi, Stelian Tanase descria situatia, pentru HotNews.ro, drept „o disputa pe independenta editoriala” a TVR si acuza presiuni politice pentru eliminarea unor realizatori.

Precizarile de vineri ale TVR:

Incepand de luni, 22 septembrie, canalele TVR vor functiona in baza grilelor de programe aprobate  prin Programul de Redresare economica si Memorandumul din 2012. Decizia a fost luata astazi de Comitetul Director (CD) si va fi inaintata, spre informare, luni, 22 septembrie, Consiliului de Administratie (CA) al TVR.

Masura a fost discutata in cadrul unui grup de lucru infiintat prin hotararea Consiliului de Administratie, grup alcatuit din membri CA si CD, care s-a intrunit astazi, intr-o prima sedinta.

Emisiunile „Biziday”, „Vorbeste liber”, „Foc incrucisat” si „Starea natiei” isi vor pastra locul in grila.

Nota: Grilele sunt stabilite de directorii Televiziunii. CA nu are niciun cuvant de spus in privinta grilelor, ci doar in privinta strategiei si structurii de programe. TVR anunta, acum, o decizie ce vizeaza grilele, nu mentioneaza nimic despre schimbari la nivelul strategiei sau structurii programelor.

Joi, viitorul emisiunilor respective era incert. Neintelegerile dintre Stelian Tanase si multi dintre membrii Consiliului de Administratie si ai managementului s-au transformat intr-o batalie pe care Tanase spera sa o rezolve pana luni, cand CA se intruneste din nou. El a spus pentru HotNews.ro ca este vorba despre „o disputa pe independenta editoriala a TVR”, sub influenta politica si ca s-ar dori, la nivel politic, indepartarea lui Cornel Nistorescu si a lui Sorin Avram de la Televiziunea publica. Tanase a mai acuzat ca neintelegerile legate de programele de toamna ale TVR tin de presiuni politice: „Daca emisiunile lui Cornel Nistorescu si ale lui Sorin Avram ies, cineva trebuie sa dea o explicatie, iar explicatia trebuie cautata sus de tot, la nivel guvernamental”, a afirmat Tanase pentru HotNews.ro. El a aratat ca actualul guvern are o reprezentare majoritara in CA al TVR, structura numita politic si a insistat asupra prezentei in CA a lui Corneliu Calota, purtatorul de cuvant al Guvernului.

2 comentarii la “S-a decis! Ce se întâmplă cu emisiunea lui Moise Guran de la TVR

 1. Cum isi apara tanase gasca de capuse.
  Declaratia lui Tanase suna a santaj.
  Cel mai bine pentru toti este ca el sa plece de la conducerea tvr.
  Platim taxa tv sa traiasca bine gasca lui Tanase?
  Sa plece si omul lui Johannis din CA al TVR

 2. De acord cu biziday si starea natiei.
  Avram si Nistorescu fac parte din gasca lui Tanase.
  Sunt destui profesionisti in tvr care ar trebui sa faca emisiuni dar nu au loc de prietenii lui Tanase.
  TVR este televiziune de stat si nu proprietatea lui Tanase.
  Voi cei dindin Comitetul Director pentru care independenta luptati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *