Skip to content
Politică

S-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această iarnă: minus 35 de grade

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de minus 35 grade Celsius, a fost înregistrată, joi dimineață, la Întorsura Buzăului, relatează Mediafax.

Potrivit meteorologului de serviciu de la stația meteo din Întorsura Buzăului, noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasă, înaine de miezul nopții termometrele indicând minus 30 de grade Celsius, temperatura continuând să scadă de la o oră la alta până la minus 35 de grade Celsius, în jurul orei 07:00.

Acesta a precizat că minima înregistrată joi dimineață la stația meteo din Întorsura Buzăului este cu doar un grad Celsius mai mică decât minima absolută, de minus 36 grade Celsius, consemnată de când se fac măsurători în localitate și măsurată în februarie 2005.

Totodată, temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în toată Transilvania, minimele dimineţii variind între minus 33 de grade Cesius la Brașov și minus 30 de grade în localitatea Făgăraş din județul Brașov, în timp ce în județul Harghita cel mai frig, minus 29 de grade Celsius, a fost la Miercurea Ciuc, la Joseni au fost minus 27 de grade Celsius, iar cel mai cald, minus 21 de grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc, informează B1.

Sursă foto presalibera.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *