Skip to content
Politică

S. Mănăstire descoase ițele dinozaurilor politici: Cioloș va prelua partidul lui Nicușor Dan!

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire continuă dezvăluirile, în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Dosar de politician”, despre planurile de ascensiune politică ale fostului premier al României, Dacian Cioloș.

Mai mult, Silviu Mănăstire arată cum fostul premier a declanşat asaltul asupra USR- partidul lui Nicuşor Dan.

Jurnalistul precizează că zilele lui Nicuşor Dan la şefia USR sunt numărate, iar în perioada următoare, USR va ţine un congres pentru alegerea noii echipe de conducere. ”Viitorul preşedinte USR va fi cel mai probabil, Dacian Cioloș”, susține Silviu Mănăstire.

Vă prezentăm pastila de investigație a lui Silviu Mănăstire:

”V-am dezvăluit săptămâna trecută doua informaţii în exclusivitate privind jocurile politice. Ambele s-au confirmat. Victor Ponta şi Daniel Constantin fac presiuni asupra lui Dragnea şi Tăriceanu pentru a negocia mai multe funcţii şi putere în alianţa de la guvernare. Fostul premier Dacian Cioloş intră în politică. 

Cioloș s-a decis să-şi înfiinţeze un ONG prin care să atace simultan cele două partide de dreapta: PNL şi USR. Cioloș nu este un personaj care să ştie politică dar este evident că beneficiază de consultanţă de specialitate din partea băieţilor cu ochi albaştri. Cioloț a testat iniţial intrarea în PNL şi preluarea conducerii partidului. Aici însă are deocamdată o opoziţie puternică. Totuşi, actualul preşedinte interimar Raluca Turcan este de acord cu venirea acestuia în PNL. 

Strategia este însă alta. Cioloș a declanşat de fapt asaltul asupra USR- partidul lui Nicuşor Dan. USR este o construcţie artificială unde Nicuşor Dan are mari probleme de autoritate. Anul trecut, şeful USR a făcut greşeala să accepte intrarea pe listele USR a tehnocraţilor controlaţi de Cioloș. Astfel, tehnocraţii au ajuns să conducă de fapt partidul lui Nicuşor prin intermediul grupurilor parlamentare. 

Zilele lui Nicuşor Dan la şefia USR sunt numărate. În perioada următoare, USR va ţine un congres pentru alegerea noii echipe de conducere. Viitorul preşedinte USR va fi cel mai probabil, Dacian Cioloș. Cei doi lideri ai USR care doresc ca partidul sa fie preluat de fostul premier sunt chiar foştii miniştri tehnocraţi : Vlad Alexandrescu şi Cristian Ghinea. Îndepărtarea lui Nicuşor se va face şi cu ajutorul vocalei Clotilde Armand, aflată într-un scandal monstru cu fostul ei partener politic. 

În mod ironic, pentru un partid care se pretinde cel mai curat din România, motivele îndepărtării lui Nicuşor Dan au legătură cu finanţarea campaniilor electorale de anul trecut. Tot mai mulţi parlamentari USR îl chestionează pe Nicuşor Dan cu privire la sursele reale de finanţare şi despre legătura sa cu Matei Păun, fostul strateg şi şef de campanie al partidului. 

Portalul de ştiri politice PSnews a relatat că : „Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis la începutul acestui an un dosar în care a fost începută urmărirea penală în rem (pentru faptă) pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, delapidare și conflict de interese. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări venite de la Autoritatea Electorală Permanentă privind o posibilă finanțare ilegală a USR. 

Potrivit unor informații neoficiale, printre finanțatorii USR se numără zeci de persoane fără nici un venit și fără adăpost. În plus, USR ar fi utilizat în precampanie (pentru promovarea pe Facebook) fonduri pe care legea îl obligă să le cheltuiască doar în campanie.

„Sunt foarte surprins. Această delapidare şi spălare de bani chiar reprezintă o surpriză. Noi ce avem oficial, avem acea decizie a Autorităţii Electorale Permanente prin care, pentru campania de la alegerile locale, din 650.000 lei ne-au dat 500.000 lei, nu ne-au dat 150.000 lei pe patru chestiuni pe care le-am contestat pe fiecare şi la Judecătoria Sectorului 1 şi pe procedură administrativă”, a reacționat Nicușor Dan. 

Ce se va întâmpla după ce Dacian Cioloș va prelua partidul lui Nicuşor Dan? Nicușor va deveni istorie şi cine ştie, chiar urmărit penal. Cioloș va începe apoi negocierile pentru a face o alianţă politică cu PNL. Aici, situaţia se va tranşa în congresul din luna iunie unde este de aşteptat ca tabăra loială preşedintelui Iohannis să preia puterea în PNL. 

Numele viitorului preşedinte al PNL nu va conta, deoarece şeful alianţei USR- PNL va fi tocmai Dacian Cioloș. În spatele acestei construcţii politice (ce aminteşte de Alianţa DA din anul 2004), se află desigur preşedintele Iohannis. Acesta a avut grijă să cureţe orice opozitie din PNL, odată cu executarea lui Vasile Blaga. Preşedintele se va ocupa în continuare să erodeze guvernarea PSD-ALDE aflată deja în dificultate după protestele din piaţa Victoriei. Iar Dacian Cioloș se va asigura că oamenii care au ieşit în stradă vor vota noua alianţă USR- PNL. 

Singura miză necunoscută este cine va candida la preşedinţia României în 2019: Dacian Cioloș sau Klaus Iohannis? Zarurile încă nu au fost aruncate: depinde ce vor spune şefii noştri de la Bruxelles!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *