Skip to content
Politică

S. Mănăstire, dezvăluiri despre afacerile cu profit maxim ale ministrului Pîslaru

facebook

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a vorbit marți, în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Dosar de politician”, despre tehnocratul Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii în cabinetul Cioloș.

Mai exact, jurnalistul  a făcut dezvăluiri despre afacerile cu profit maxim ale tehnocratului Pîslaru, care potrivit lui Silviu Mănăstire ”deși este teoretic asociat Partidului Național Liberal acesta a știut să navigheze printre interesele de partid- firma sa a încasat bani de la ministerul Economiei pe vremea portocaliului Videanu, a primit contracte pe vremea ministrului PSD Constantin Niță.

Totodată, Silviu Mănăstire a dezvăluit că Pîslaru va candida cel mai sigur pentru un mandat de deputat din partea Partidului Național Liberal, dovadă fiind legăturile sale cu Alina Gorghiu, președintele partidului.

Vă prezentăm pastila de investigație:

”Tehnocrații lui Cioloș s-au dovedit a fi niște politicieni camuflați. Am fost păcăliți timp de 10 luni că avem un guvern independent politic. Vedem acum miniștri sau alți funcționari guvernamentali cum se înscriu în partide și candidează pentru funcțiile de parlamentari. Mulți mă întreabă pe cine să voteze: pe hoții de la PNL și PSD sau pe tehnocrații mincinoși care nu prea au făcut treabă la guvernare?

Azi o să vi-l prezint pe tehnocratul Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii în cabinetul Cioloș. Acest Pîslaru este de o aroganță ieșită din comun. El nu are nicio calificare pentru domeniul Muncii dar pretinde că este un mare specialist. Pîslaru va candida cel mai sigur pentru un mandat de deputat din partea Partidului Național Liberal. Ce legătură are Dragoș Pîslaru cu Partidul Liberal ne poate spune chiar șefa PNL Alina Gorghiu. Pîslaru este prieten la cataramă cu Lucian Isar, iubitul doamnei Gorghiu, cei doi au un copil împreună botezat la mijlocul lunii septembrie.

Este bine de știut că tehnocratul Dragoș Pîslaru și-a făcut averea consistentă prin intermediul unei firme care a încasat milioane de euro de la diverse instituții de stat: ministere, primării, consilii județene. Pîslaru a fost acționar al companiei GEA Strategy&Consulting alături de Florin Cîțu, Daniel Dăianu și Liviu Voinea. Florin Cîțu este unul dintre cei mai buni prieteni ai iubitului Alinei Gorghiu, acelați Lucian Isar. Daniel Dăianu este un băiat cu ochii albaștrii aflat în zona de influență al Băncii Naționale și a PNL. Liviu Voinea este prietenul lui Victor Ponta, a fost ministru al Bugetului în guvernarea USL și în prezent ocupă funcția de viceguvernator al Băncii Naționale. Vă spuneam că societatea GEA la care actualul ministru al muncii a fost acționar cu 29 la sută a fost înființată în anul 2006 și a prestat diverse servicii de consultanță pentru sectorul public. Pe atunci, în anul 2006 ministrul Pîslaru, Liviu Voinea și Daniel Dăianu erau legați de interesele lui Dan Voiculescu și al vechiului partid liberal condus de Tăriceanu. Interesant este că în anul 2009, odată cu venirea la putere a guvernării portocalii compania GEA a încasat de la Ministerul Economiei – condus de celebrul Adriean Videanu – peste 900.000 de euro dintr-un contract de consultanţă pentru sprijinirea IMM-urilor şi alţi 70.000 de euro de la ministerul de Finanţe. Un alt contract câştigat de fosta companie a tehnocratului Dragos Pîslaru a vizat evaluarea intermediară a fondurilor europene de la Ministerul Economiei- axa destinată creşterii competitivităţii economice – POS CCE. Compania lui Pîslaru, a lui Voinea și Dăianu decideau ce proiecte sunt sau nu sunt bune pentru a primi finanţarea europeană. La fel de interesant, compania GEA patronată de cei trei băieți deștepți a oferit consultanță către Ministerul Muncii pentru sprijinirea atragerii de fonduri europene în programul destinat dezvoltării resurselor umane. Nu întâmplator acest Dragoș Pîslaru a ajuns astfel apoi ministrul Muncii.

În timpul liber, când nu oferea consultanță pentru instituțiile publice, tehnocratul Dragoș Pîslaru este pasionat de yachting, un sport costisitor dar extrem de relaxant, așa cum bine îi șade unui tehnocrat. Porecla de navigator a lui Dragoș Pîslaru este „BIAFRA” conform sitelui internațional „world sailing”. Deși Pîslaru este teoretic asociat Partidului Național Liberal acesta a știut să navigheze printre interesele de partid- firma sa a încasat bani de la ministerul Economiei pe vremea portocaliului Videanu, a primit contracte pe vremea ministrului PSD Constantin Niță. Un episod interesant este colaborarea dintre firma GEA – a ministrului tehnocrat și primăria Slatina, condusă de multiplul penal Darius Vâlcov (fost ministru și el al Finanțelor). Vâlcov a lucrat strâns și a plătit sume importante companiei de consultanță GEA. Compania GEA a realizat chiar Strategia de Dezvoltare Durabilă a orașului Slatina.

Ce este cu adevărat interesant însă la fosta afacere a ministrului Pîslaru este că peste 70 la sută din cifra de afaceri, din bani încasați în ultimi 10 ani, au provenit din contracte publice. Liberalul Pîslaru asemenea șefei sale Alina Gorghiu iubește capitalismul și libertatea mai ales dacă sunt finanțate de la bugetul de stat – de aceea acest Pîslaru va continua cu succes mandatul de ministru al Muncii în viitorul guvern politic Dacian Cioloș.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *