Skip to content
Politică

S-a modificat numărul de alegători

Prin intermediul unui comunicat de presă de sâmbătă, Autoritatea Electorală Permanentă anunță modificarea numărului de alegători aflați pe listele electorale permanente, numărul acestora scăzând cu aproape 3000, față de ultima informare publică, notează agerpres.

„Foarte important este faptul că, față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.281.625 alegători (18.284.326 cetățeni români cu drept de vot înscriși în copiile de pe listele electorale permanente la data de 2 noiembrie 2014).

Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a importurilor de date programate de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI”, potrivit comunicatului.

Totodată, AEP amintește că, potrivit legii, listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral.

„Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale din 16 noiembrie a fost 14 noiembrie 2014”, precizează instituția.

1 comentariu la “S-a modificat numărul de alegători

  1. Au mai scos din morti ???? Cand are interes ponta si gasca din jurul sau,-aceeasi care a hotarat si soarta referendumului din 2012- se pot actualiza listele electorale ! Au intrat in panica ca mortii mai voteaza si cum vor basistii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *