Skip to content
Politică

S-a rupt firul prieteniei din vechiul PDL

Destrămarea PDL, prin formarea PMP și fuziunea partidului lui Vasile Blaga cu PNL, face ca și firul prieteniei care a existat între foștii membri să fie rupt odată cu împrăștierea lor pe scena politică. Sfârșitul legăturii, una care îi ținea la un loc pe foștii pedeliști și care îi făcea pe aceștia să formeze un cordon de protecție în fața atacurilor venite din exterior, a fost confirmat odată cu arestarea Alinei Bica, care a reprezentat foarfeca ce a pus capăt definitiv relației dintre foștii pedeliști.

Cea care a dat semnalul în această direcție a fost Elena Udrea, care s-a dezis de partidul din care a făcut parte și de foștii săi colegi. În încercarea de a se exonera de orice vină în cazul Bica a declarat că nu neagă prietenia cu Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, susținând în același timp că ea semnalat neregulile de la ANRP încă din timpul Guvernului Boc, adică PDL.

Udrea a fost imediat contrazisă de cel care a preluat conducerea PDL-ului de la Emil Boc, Vasile Blaga. Acesta a spus răspicat că Udrea nu l-a informat niciodată despre acest lucru şi este convins că nici pe Emil Boc, premier la acea vremea, şi a acuzat-o că „minte” dacă a spus aşa ceva. Blaga a negat totodată vreo implicare a PDL în activitatea ANRP.

Deși Emil Boc nu a avut o reacție pe acest subiect este de așteptat ca la rândul său să spună că Udrea nu spune adevărul. Vorbim totuși de o situație în care fiecare trebuie să își salveze propria piele. Dacă Boc ar spune că știa de neregulile de la ANRP, atunci este logică întrebarea: de ce nu a făcut nimic? Iar pe mai departe procurorii ar trebui să își facă treaba și să pună întrebări mai detaliate.

Ceea ce observăm, însă, este că în acest caz vorbim strict de o afacere pedelistă, adică în familie, o problemă pentru care liderii PDL trebuie să răspundă. Iar, după cum se prezintă situația, cea care va trebui să ofere tot mai multe explicații este Elena Udrea, care singură a spus că știa de neregulile de la ANRP, dar nu a sesizat nicio instituție abilitată.

În acest moment, solidaritatea care exista înainte între liderii PDL a dispărut. Vechea familie a PDL s-a destructurat, iar membrii săi vor trebui să facă față singuri valului justiției care va veni asupra lor.

Imnul PDL, „Verde-nrourat” spunea că apa trece pietrele rămân. În realitate, apa a trecut peste PDL, însă nu a mai rămas nicio piatră neclintită. Toate au fugit care încotro pe scena politică, reorientându-și rapid viziunea politică.

2 comentarii la “S-a rupt firul prieteniei din vechiul PDL

  1. Nu cred ca in viitorul apropiat ca Pedelisti vopsiti proaspat in Liberali, vor raspunde pentru furaciunile din ultimii ani! Sunt sceptic…si am vazut zidul facut in jurul coruptilor liberali…deh …vin rusii, comunisti si ailati sunt corupti…teme care au prins la o masa usor de pacalit…

  2. Nu cred ca in viitorul apropiat ca Pedelisti vopsiti proaspat in Liberali, vor raspunde pentru furaciunile din ultimii ani! Sunt sceptic…si am vazut zidul facut in jurul coruptilor liberali…deh …vin rusii, comunisti si ailati sunt corupti…teme care au prins la o masa usor de pacalit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *