Skip to content
Politică

„Să mi se ridice imunitatea. Nu mai candidez la parlamentare!” Nicolae Bănicioiu rupe tăcerea, după ce DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale

Inquam Photos / Octav Ganea

În exclusivitate pentru PS News, fostul ministru Nicolae Bănicioiu a comentat cererea DNA de ridicarea a imunității sale pentru continuarea urmăririi penale. Fostul ministru susține că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie și își se declară „pentru” ridicarea imunității. „Nu am nimic de ascuns și cred că, totuși, clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi in interesul tuturor”, a declarat acesta.

Ex-ministrul mai spune și că „acuzațiile vehiculate în presă sunt false”. „Din această cauză doresc să am acces la dosar cat de repede posibil!”, spune Bănicioiu.

Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: În primul rând, consider acuzațiile vehiculate în presă sunt false și din această cauză doresc să am acces la dosar cat de repede posibil!  Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cat mai rapidă a situației, va fi in interesul tuturor.

Înțeleg că, odată cu începutul campaniei electorale, acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida! Îmi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil ca să scape au inventat fapte. Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate dosar!”, a declarat Nicolae Bănicioiu, în exclusivitate pentru PS News.

Amintim că procurorii DNA l-au acuzat pe Nicolae Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului în Guvernul Ponta, ar fi cerut și primit 1,2 milioane de lei de doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL), să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afaceriști.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015. Miza numirilor de manageri era alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătății. El este acum deputat și membru în conducerea Pro România.

DETALII AICI: DNA cere ridicarea imunității lui Bănicioiu. Fostul ministru este acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *