Skip to content
Politică

Să râdem cu politicienii: Dăncilă a inventat un cuvânt și a anunțat că sprijină ”combaterea Holocaustului”

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a precizat miercuri, cu ocazia discursului susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că România va organiza un eveniment care-și propune ”să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.

Facem precizarea că ”Negaționalism” este un cuvânt care nu există în limba română, iar   ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor care a fost îndeplinit de Adolf Hitler.

”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.” – a spus, miercuri, premierul Viorica Dăncilă, aflată la Bruxelles.

Vă invităm să urmăriți mai jos prezentarea premierului:

 

2 comentarii la “Să râdem cu politicienii: Dăncilă a inventat un cuvânt și a anunțat că sprijină ”combaterea Holocaustului”

  1. Ce poate fi mai rusinos ca un premier at unei tari sa nu vorbersca corect limba tarii ca l-a pus in frunte. Trebuie trimisa in clasa intai sa invete ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *