Skip to content
Politică

Să tot fii europarlamentar PSD: Maria Gabriela Zoană, excursie în Maldive cu bani din lobby

digi24.ro

Maria Gabriela Zoana este social-democrata care i-a luat locul premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European. Originară din Pitești, femeia este de profesie avocat. Gabriela Zoană a fost consilier local în orașul natal și director adjunct la Registrul Comerțului și, în final, reprezentant al PSD la Parlamentul European după numirea lui Dăncilă în funcția de prim-ministru.

Maria Gabriela Zoana are un apartament de 100 mp în București și două apartamente în Pitești, unul dintre acestea fiind donat de tatăl fetiței acesteia. În decursul activității a încasat venituri modeste de la Cabinetul de Avocatură Zoană Maria Gabriela, de la Cabinetul de Inzolvență omonim și de la Cabinetul de Mediera care îi poartă numele. Maria Zoană a primit bani și din arbitraj sau cursurile predate la Universitatea Titu Maiorescu și Universitatea din Pitești.

Venituri consistente din chirie

Banii primiți din diferite activități profesionale au fost completați de Maria Gabriela Zoană din chiriile apartamentelor pe care le deține. În 2015, conform declarației de avere depusă din postura de consilier local, își închiria toate proprietățile. Nu există date cu privire la locul în care locuia în realitate.

Un an mai târziu, confrm declarației de avere depusă ca și director adjunct la Registrul Comerțului, cele trei apartamente erau închiriate de șase ori, transmite lumeapolitica.ro.

Dosar penal neconfirmat de procurori

Conform informațiilor publice, Maria Gabriela Zoana a fost cercetată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Ea a fost reclamată de un cetățean din București. Anchetatorii au clasat dosarul conform dispoziției nr. 3158/P/2015.

Eugenia Ștefan, reclamanta din această situație a decis să se adreseze instanței de judecată care în dosarul nr. 23358/4/2016 a admis în parte reclamația acesteia.

Maria Gabriela Zoana vacanță plătită de un stat străin în Maldive

Social-democrata a preluat funcția de europarlamentar de la Viorica Dăncilă la data de 30 ianuarie 2018. După 8 luni de la intrarea în legislativul european, Maria Zoană decide să-și ia o vacanță plătită de o asociație de lobby.

Conform declarației depusă de politicianul PSD la Bruxelles „ în urma unei invitații și în exercitarea funcției mele de deputat în Parlamentul European, am participat la următorul eveniment organizat de o parte terță, pentru care cheltuielile mele de deplasare sau de cazare sau diurna au fost plătite sau rambursate direct de o parte terță”.

În respectiva declarație, Maria Gabriela Zoana spune că s-a dus cu avionul în Maldive. Călătoria a avut loc la clasa Bussiness, iar cazarea a fost aranjată la Sheraton Full Moon Hotel pentru șase nopți.

La tipul evenimentului, Maria Zoană specifică sec: „Misiune neoficială pentru a întalni membrii Guvernului din Maldive”.
Toată deplasarea cu avionul la bussiness class și cazarea la un resort de super-lux a fost finanțată de Women’s Economic and Social Think Tank. Organizația face lobby în mod oficial. Conform LobbyFacts.eu, în 2016 avea două persoane acreditate pentru a face lobby în Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *