Skip to content
Opinii & Analize

Sabin Gherman face o radiografie a ultimilor 3 ani de guvernare PSD: Au făcut praf și pulbere încrederea cetățeanului român că mai are un viitor în România

YouTube.com
" "

”Amintește-ți: care a fost prima măsură luată după decembrie 2016? Triplarea lefurilor parlamentarilor. Au urmat apoi pensile speciale, mia de euro dată drept bani de chirie și toate celelalte. Ce fac pesediștii azi? Măresc salariul minim – adică, pe lângă că mai dau o dată de pereți cu economia privată, își mai pun tovarășii parlamentari și 900 de lei la leafă”, scrie publicistul Sabin Gherman pentru Newsweek România..

Mai pune: 20 000 de infractori eliberați, legi ale justiței cu dedicație, instituții menite să domesticească judecători și procurori, hoarde de amante aruncate din canapea direct în funcții publice. Doar în primele luni ale lui 2019 două milioane de români au aplicat pentru joburi în Occident – și Dăncila se laudă că aduce în locul celor plecați încă 30 000 de lucratori din Asia.

" "
" "

Asta s-a întâmplat: o țară care părea să revină la matca ei europeană a fost împinsă în haos. De cine? – oameni selectați cu grijă; fără personalitate, fără performanță, repetenți, proști pur și simplu – exact de ceea ce are nevoie socialismul ca să-și clameze victoria.

Au făcut praf și pulbere încrederea cetățeanului român că mai are un viitor în România – și asta e mai grav decât sărăcia sau molima și e de neiertat.

Și, la cum arată țara asta, azi, nimeni nu plătește? O să ne râdă în față Dăncila de Tiliorman, Orlando, Vâlcov, Carmen Dan și toate loazele? Asta-i tot? Da, sigur, vor argumenta că nu poartă răspunderea pentru decizii politice – dar Ceaușescu nu pentru decizii politice a plătit? Dacă ăștia nu vor fi duși în fața unui judecător, înseamnă că orice partid extremist are cale liberă către putere. Anarhiști, comuniști, nebuni – toți pot clama decizia politică pentru orice nemernicie”, mai scrie Sabin Gherman.

Al doilea exemplu: scandal la Colegiul Medicilor Stomatologi din România, o doamnă – Cutui, din Timișoara – a început războiul împotriva Colegiului; războiul e la modă, se poartă de la vecinul nemulțumit de umbra nucului tău până la te miri ce partid de guvernământ.

S-a creat emoție, a fost și o semi-grevă a foamei la mijloc, totul pentru detronarea actualei conduceri. Orice om normal ar zice așa: să clarifice justiția – și justiția a dat dreptate Colegiului.

Urmarea: decizia instanțelor pare să nu conteze, doamna revoltată continua scandalul – competiția internă e pe cale să iasă din orice cadru procedural și democratic, exact ca în Africa sub-sahariană; cu cu se apropie alegerile, cu atât mai vârtos se pune emoția înaintea rațiunii.

Par două spețe mărunte, în comparație cu marile ”dezbateri” ale partidelor;  dar partidelor le datorăm hămeseala și nimicnicia. Ce țară am fi putut fi dacă în ”90 ne făceam temele și înțelegeam capitalismul, dacă în locul perestroicii am fi ales antreprenoriatul și munca.

Citește articolul integral aici.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *