Sadiq Khan a fost ales primar al Londrei pentru al treilea mandat

Sursă foto: Wikipedia

Sadiq Khan a fost ales primar al Londrei, câştigând un al treilea mandat istoric în urma unei competiţii dramatice, scrie The Guradian.

Khan a fost declarat sâmbătă după-amiază învingător în faţa candidatei conservatoare, Susan Hall.

Primarul Londrei descrisese bătălia ca fiind o „cursă strânsă între doi cai” atunci când sondajele de opinie preziceau că are un avans de 25 de puncte faţă de rivalul său conservator, în ceea ce părea a fi un efort de a încuraja loialii laburişti şi londonezii mai apatici să voteze.

Potrivit London Elects, care gestionează alegerile pentru primărie şi adunarea Londrei, prezenţa la vot a fost cu doar 1,5% mai mică decât în 2021, la 40,5%. Bexley şi Bromley, conduse de conservatori, au avut cea mai mare prezenţă la vot în circumscripţie, cu 48%.

Aceste alegeri pentru funcţia de primar au marcat prima dată când alegătorii au fost afectaţi de modificările sistemului electoral care au fost introduse de conservatori. A fost transformată într-o competiţie uninominală, iar oamenii trebuie acum să prezinte un act de identitate cu fotografie la secţiile de votare, ambele măsuri care se aşteptau să afecteze votul laburiştilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL