Skip to content
Politică

Săftoiu dă cărțile pe față: „Eu cred că pe listele PNL…”

Săftoiu dă cărțile pe față: „Eu cred că pe listele PNL…”. Ce spune despre strategia Partidului Național Liberal pentru alegerile din toamnă.

Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit despre organizarea liberalilor în contextul alegerilor parlamentare din toamnă, dar și despre reformarea partidului în numele căruia vorbește, potrivit gandul.info.

„Sunt aceleaşi criterii, s-ar putea să mai adăugăm câteva, de integritate, pe care le-am avut în vedere şi la alegerea candidaţilor pentru alegerile locale.

E vorba despre persoane care sunt în atenţia justiţiei, deci care au anchete în derulare, acuzaţi de fapte de corupţie, e plagiatul, sunt toate cele zece criterii pe care le-am făcut publice. Sigur că se va ţine cont şi de activitatea în Parlament pentru cei care sunt parlamentari. Propunerile vor veni dinspre organizaţii şi desigur vor fi validate în Biroul Politic. Eu vreau să cred că aceste liste vor fi foarte bine gândite, că sper, vom avea colegi care vor înţelege că e un moment foarte bun, în care trebuie să facem un pas în spate, în lateral. Ştiu că e destul de greu să renunţi la un moment dat la ideea că eşti parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate, dar eu cred că ar trebui să fie şi o alegere a unor colegi care se află deja la al patrulea mandat şi când spun lucrul acesta mă refer la faptul că, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispoziţie să arăţi ţării ce poţi să faci pentru ea sunt suficienţi (…) Cred că PNL va trebui să aibă curaj şi să abordeze aceste liste parlamentare aşa cum o cer cetăţenii”, a declarat Săftoiu.

Chestionată și despre adăugarea lui Orban pe listele PNL, aceasta a susținut că”Va fi mai degrabă chiar decizia lui, nu va trebui să i-o ceară partidul”, a replicat aceasta.

Cât despre eventualitatea ca unii dintre miniștrii lui Cioloș să se regăsească pe listele liberalilor, Săftoiu punctat faptul că „ar fi bine” să se întâmple acest lucru.

„Eu cred că pe listele PNL, pe lângă colegi de-ai mei care au făcut onoare până acum PNL-ului şi care au o cotă de favorabilitate bună în cercetările sociologice, deci pe lângă aceşti colegi de-ai mei sunt foarte mulţi oameni care sunt în societatea civilă, în mediul de afaceri, în lumea academică, inclusiv în Guvern, care spun eu ar merita să se înscrie într-un partid politic. Şi nu cred că trebuie să ne fie ruşine să spunem că da, ar fi foarte bine să avem aceşti oameni lângă noi, pentru că nu prea înţeleg cum să reformezi partidele (…). Nu văd nimic rău că vin membri din Guvern, din societatea civilă spre PNL. Bine ar fi să se întâmple acest fenomen”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

1 comentariu la “Săftoiu dă cărțile pe față: „Eu cred că pe listele PNL…”

  1. Vot uninominal,proportional(trei candidati,unu de la centru,altu de la judet si unu propus de circumscriptie),justificarea bunurilor,masuri necesare dar nu suficente(ca jegurile gandesc).Si la primari la fel,dar in doua tururi,si la consilieri municipiului Bucuresti.Parlamentaru nu poate candida in alta circumscriptie numai daca anunta in prima luna de mandat.El trebuie sa dea socoteala pentru mandatul sau.Averile trebuie confiscate si pedeapsa dubla pentru alesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *