Skip to content
Politică

Săftoiu demisionează: Strategia era perdantă!

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, luni seara, pe pagina personală de Facebook a făcut anunțul potrivit căruia va demisiona din funcția pe care o ocupa până în acel moment.

„Mi-am dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte, solidar cu echipa (desigur, pot să fiu autoironică și să adaug că, pentru mine, să îți dai demisia e deja a doua natură, nu mă definesc funcțiile), deși, cu martori, am spus că nu e bine că ne păcălim. Procentul pe care l-am dat PNL (mai ales la București) s-a confirmat. Nu e titlu de glorie, dar sper ca pe viitor să nu mai aud că sunt negativistă, pesimistă! Pentru simplu fapt că nu mă mint, indiferent care e miza! Și era vizibil, pentru cei care nu au vrut confort, că strategia era perdantă. Nu din campanie! Ci cu mult înainte!”, a scris Săftoiu, pe Facebook.

Mai mult, aceasta susține că este ‘dovadă de infantilism ca toată analiza să fie redusă la o campanie’.

„Cei care au în mod real această experiență (a campaniilor electorale) știu că, în alegeri cu un singur tur, campania nu adaugă mare lucru: doar te informează când să votezi și cine sunt competitorii. Oamenii au deja opțiunile când începe campania. Perioada de dinainte e definitorie! Iar alegerile se pierd în primul rând prin demotivarea activului de partid. Dacă îi spui permanent că e mai puțin bun, că cei ‘noi’ sunt mai valoroși, atunci când îi propui candidați care nu spun mai nimic în favoarea celor care împart pliante cu tine, candidatul, nu te aștepta ca activul să mobilizeze votul. Nu discursuri, nu nume, nu ‘noii’ mobilizează activul de partid care face campanie! Insist: doar cine nu a făcut campanie nu știe care e valoarea activului de partid”, conchide Săftoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *