Skip to content
Politică

Săftoiu, răbufnire de sinceritate: Mi-aș fi dorit să fac acest pas!

bzi.ro

Adriana Săftoiu (purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale între anii 2004 și 2007) a declarat, la emisiunea ”Prime Time News”, moderată de Denise Rifai, că, în opinia sa, atât național-liberalii, cât și celelalte formațiuni politice ar trebui să se ralieze la mesajul președintelui Klaus Iohannis, care anunța că nu va desemna un prim-ministru urmărit sau condamnat penal.

Aceasta a adăugat că un partid care vine și propune un prim-ministru care are o condamnare definitivă afișează o ”atitudine sfidătoare” față de cetățeni, informează Realitatea.net

”După scorul final, vedem cum formăm majoritatea și atunci vom decide dacă-l susținem sau nu pe Dacian Cioloș. Noi respectăm dorința ca ei să-și ducă mandatul până la capăt în calitate de tehnocrați. Eu mi-aș fi dorit să fac acest pas… îmi doresc ca toți cei care declară că au demarat proiecte, că le plac și că vor să le continue să facă acest pas, pentru că altfel partidele nu se pot reînnoi”, a declarat Adriana Săftoiu.

Mai mult, Adriana Săftoiu consideră alegerile parlamentare care vor avea loc în această iarnă drept ”un moment de cotitură foarte important”, în condițiile în care parlamentul are parte cea mai scăzută încredere din partea românilor, din ultimii 26 de ani, potrivit unor sondaje ale național-liberalilor.

În ceea ce îl privește pef ostul președinte Traian Băsescu prim-vicepreședintele PNL este de părere că acestea se contrazice des în declarații.

”Trebuie să remarcăm că Băsescu adaugă foarte mult balast la propriul lui trecut. Spunea că-și va apăra mandatele. Mi se pare că de doi ani de zile, de când vorbește despre ele, nu reușește decât să le distrugă. Băsescu a avut mereu o problemă cu declarațiile – se contrazice, uită. A avut un discurs înainte să-și încheie mandatul, în fața magistraților, în care le spunea că dacă există vreo suspiciune în ceea ce-l privește, să nu aibă compasiune față de el”, a explicat aceasta.

Referitor la fostul co-președinte al PNL Vasile Blaga, care a demisionat din funcție după ce procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală față de el, Adriana Săftoiu spune că are o experiență ”foarte mare” în ceea ce privește campaniile electorale, pe care ”ar fi o ipocrizie să spunem că o putem ignora”.

”Eu chiar cred că Blaga e nevinovat. Mă deranjează că sunt ani care curg din momentul în care acuzi un om… și nu se mai finalizează procesul. Omul rămâne cu această imagine și uităm dacă au primit sau nu verdict”, a completat politicianul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *